Moloșag confirmă că a fost însoțită de Godorog în vizita la penitenciarul din Lipcani: Ne-am asigurat de riscurile care pot apărea

Dumitru Godorog a participat alături de Avocata Poporului Natalia Moloșag în vizita la penitenciarul de la Lipcani, dar și la ședințe. Informațiile au fost confirmate la conferința organizată astăzi de Natalia Moloșag. „Rugămintea mea este să nu tratați această informație ca fapt că dumnealui a intrat în penitenciar cu anumite intenții sau scopuri. El a asigurat securitatea mea și a consilierei mele”, explică Moloșag.

Foto: ombudsman.md

„Vreau să menționez faptul că a participat la ședință așa după cum v-am spus, pentru a-mi asigura securitatea și într-al doilea rând contractul de prestări servicii este indicat că dumnealui urmează să noteze mai multe informații care țin de, nu de mandat, dar de activități care se desfășoară la nivel administrativ și tehnic. Așa după cum am mai spus, de când eu am venit m-am implicat mai mult în activități de administrare a Oficiului și mai puțin pe activități de mandat, pe mandat eu practic nu am activat în aceste două luni.

Eu am spus în declarațiile de mai sus, posibil în asta și a fost scăparea mea. Să fac o explicație, în anul 2018 de către PNUD, a fost donat, un automobil Peugeot, Consiliul de Prevenirea a Torturii. Acesta având 6 locuri sau 8, la Oficiu sunt angajați doar doi șoferi, care au peste 70 de ani. În cadrul ședințelor administrative a fost menționat de mai multe ori, că nici unul dintre ei nu vrea să se așeze la volanul acestei mașini, pentru că este mare și nu știu ce, nu prevede permisul. Dumitru și-a luat această obligație, Consiliul pentru Prevenire a Torturii, în cadrul ședințelor online, venind cu decizia să fie efectuate mai multe vizite. Numită recent în funcție, inclusiv la inițiativa Consiliului, mi s-a propus ca să merg în ultima vizită a Consiliului. Noi am mers la nordul Moldovei, în penitenciarul Lipcani, ne-am prezentat la intrare în penitenciar. Evident că vizitele acestea nu se anunță, pentru că sunt de monitorizare. Ne-au înregistrat, am prezentat buletinele de identitatea: eu, Dumitru și consiliera mea, Diana Mazniuc.

Ni s-a permis să intrăm în penitenciar, rugămintea mea este să nu tratați această informație ca fapt că dumnealui a intrat în penitenciar cu anumite intenții sau scopuri.

El a asigura securitatea mea și a consilierei mele și dacă cunoașteți penitenciarele din RM au problemă de lipsă de angajați și există riscuri atunci când se face o vizită de monitorizare. Aceasta nu înseamnă că eu mă tem de deținuți, înseamnă că ne-am asigurat într-un fel sau altul de riscurile care pot apărea în astfel de situații.

Dumnealui nu s-a implicat, doar ne-a asigurat securitatea, mai mult ca atât în discuții cu Consiliu membrii acestuia mi-au spus de mai multe ori că se promovează ideea de implicare a foștilor deținuți”, a declarat Moloșag.

Natalia Moloșag a negat acuzațiile că l-ar apăra pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în instanța de judecată, în dosarul privind restabilirea sa în funcție. Aceasta a explicat că, totuși, Oficiul Avocatului Poporului a prezentat instanței anumite constatări pe marginea acestui subiect, însă ănainte ca ea să fie numită în funcție.

Moloșag a declarat că va „precăuta posibilitatea prezentării demisiei din funcție, dar după ce toate organele de control și de drept se vor expune asupra controlului inițiat”. Totodată aceasta menționează că demisia sa nu va ține de „informațiile denigratoare” apărute în spațiul public, despre faptul că ar fi consilisată de un fost proxenet, dar strict pentru „a nu afecta credibilitatea instituției”.

Liderii politici au venit cu reacții dure, după explicațiile Avocatei Poporului privind „consilierea” din partea unui fost condamnat pentru proxenetism. „Se pare că noi și guvernarea trăim în realități paralele”, spune Mariana Durleșteanu. „A rămas să facă „incluziune socială” a pedofililor în școli”, se revoltă fostul prim-ministru, Ion Chicu.

„Avocatei Maiei Sandu i-a mai rămas să facă „incluziunea socială" a pedofililor prin școli și grădinițe...și ambele pot fi satisfăcute de realizările sale”, a comentat, la rândul său, fostul prim-ministru, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu.

„Avocatei Maiei Sandu i-a mai rămas să facă „incluziunea socială" a pedofililor prin școli și grădinițe...și ambele pot fi satisfăcute de realizările sale”, a comentat, la rândul său, fostul prim-ministru, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu.

Reacțiile vin după ce Avocata Poporului, după două zile de tăcere, a ieșit cu explicații privind „implicarea în activitatea oficiului” a unui oarecare Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism.

Natalia Moloșag nu a demisionat, cum i-au cerut mai mulți lideri și ONG-uri, dar a declarat că este supusă mai multor „atacuri” pentru că intenționa să facă dezvăluiri despre activitățile anterioare ale instituției pe care o reprezintă.

După informațiile apărute, ONG-urile au cerut explicații în regim de urgență. Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidat acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS. Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o, timp de 15 ani, în calitate de avocat, pe peședinta țării, Maia Sandu.ONG-urile au cerut explicații

Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o anterior, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.


Pub