Moloșag se plânge că a fost întalnită cu „rigiditate” de către colegi. „L-am contactat pe Dumitru pentru a mă face funcțională”

Natalia Moloșag susține că atunci când a fost numită în funcția de Avocată a Poporului „o bună parte dintre noii colegi au luat o atitudine rigidă și nu i-au acordat ajutor în îndeplinirea funcției”. „Oficiul a declarat din start că se retrage de lângă numele meu, pentru că acesta ar fi cumva implicat politic.Eu nu am îndeplinit niciodată vreo comandă politică”, afirmă Moloșag.

Foto:

„În cadrul întrevederilor cu partenerii noștri externi de către mine a fost semnalizată situația deplorabilă care am depistat-o, inclusiv rigiditatea pe care am depistat-o din partea personalului Oficiului, o. Nu zic de toți, dar sunt puțini.

Atunci când am fost numită în funcție, din strat Oficiul, înainte să mă cunoască a declarat că se retrage de lângă numele meu, pentru că acesta ar fi cumva implicat politic.

Nu m-am implicat în domeniul politic și nu am îndeplinit niciodată vreo comandă politică”, susține Moloșag.

Avocata a declarat că pe lângă „rigiditatea colegilor” s-a confruntat cu „amenințări”, atunci când a fost numită în funcție. Întrebată, dacă „nu simte nevoie de pază suplimentară, în contextul în care este amenințată, iar consilierul acesteia este un fost deținut”, Avocata Poporului a răspuns că l-a contact pe Godorog, nu doar pentru a-i asigura paza, dar pentru „a o face funcțională în ceea ce ține anumite activită”. „Persoana în cauză s-a isprăvit cu a-mi asigura paza, la toate evenimentele la care am participat, inclusiv la plantarea copacilor, și pe data de 13 și pe data de 20 noiembrie am plantat aleea ombudsmanalui”, susține Natalia Moloșag.

Dumitru Godorog a participat alături de Avocata Poporului Natalia Moloșag în vizita la penitenciarul de la Lipcani, dar și la ședințe. Informațiile au fost confirmate la conferința organizată astăzi de Natalia Moloșag. „Rugămintea mea este să nu tratați această informație ca fapt că dumnealui a intrat în penitenciar cu anumite intenții sau scopuri. El a asigurat securitatea mea și a consilierei mele”, explică Moloșag.

Totodată, aceasta neagă acuzațiile că l-ar apăra pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în instanța de judecată, în dosarul privind restabilirea sa în funcție. Aceasta a explicat că, totuși, Oficiul Avocatului Poporului a prezentat instanței anumite constatări pe marginea acestui subiect, însă ănainte ca ea să fie numită în funcție.

Moloșag a declarat că va „precăuta posibilitatea prezentării demisiei din funcție, dar după ce toate organele de control și de drept se vor expune asupra controlului inițiat”. Totodată aceasta menționează că demisia sa nu va ține de „informațiile denigratoare” apărute în spațiul public, despre faptul că ar fi consilisată de un fost proxenet, dar strict pentru „a nu afecta credibilitatea instituției”.

Liderii politici au venit cu reacții dure, după explicațiile Avocatei Poporului privind „consilierea” din partea unui fost condamnat pentru proxenetism. „Se pare că noi și guvernarea trăim în realități paralele”, spune Mariana Durleșteanu. „A rămas să facă „incluziune socială” a pedofililor în școli”, se revoltă fostul prim-ministru, Ion Chicu.

Reacțiile vin după ce Avocata Poporului a ieșit cu explicații privind „implicarea în activitatea oficiului” a unui oarecare Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism.

Natalia Moloșag nu a demisionat, cum i-au cerut mai mulți lideri și ONG-uri, dar a declarat că este supusă mai multor „atacuri” pentru că intenționa să facă dezvăluiri despre activitățile anterioare ale instituției pe care o reprezintă.

După informațiile apărute, ONG-urile au cerut explicații în regim de urgență. Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidat acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS. Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o, timp de 15 ani, în calitate de avocat, pe peședinta țării, Maia Sandu.ONG-urile au cerut explicații

Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o anterior, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.


Pub