(video) Protest la ușa CEC. Membri ai Partidului Șor și susținători de la Bălți au cerut cer să nu fie exclusă din cursa electorală Marina Tauber

Deputați ai fracțiunii Partidului Șor, împreună cu susținători de la Bălți protestează în fața Comisiei Electorale Centrale și cer instituției o „decizie corectă” în privința candidatei Marina Tauber. Membrii CEC examinează în acest moment modul de finanțare a campaniei electorale pentru funcția de primar de Bălți.

Foto:

19:21 Protestul s-a încheiat înainte de a se pronunța decizia CEC. Marina Tauber: Lupta noastră nu se încheie aici. Mergeți acasă, e frig afară. Beți un ceai, o cafea, noi vom continua să luptăm cu dictatura.

19:06 La protestatari a ieșit Marina Tauber: Indiferent de decizia de astăzi, noi vom continua lupta noastră.

17:30 „Partidul Șor nu a hrănit pe nimeni. Alegătorii și-au dat votul pentru Marina Tauber pentru că vor o viață mai bună”, spun protestatarii.

„Într-o țară liberă și democratică nu poate fi exclus un candidat pentru că „a hrănit pe cineva”. Marina e primărița noastră”, scandează persoanele din fața CEC.

Protestatarii cântă „Deni Pobedî” (n.n. Ziua Victoriei) și spun că Bălți vrea dezvoltare „ca la Orhei”.

„Maia Sandu a spus că rezultatul alegerilor de la Bălți înseamnă „sfârșitul democrației”. Eu am să-i spun că de fapt ceea ce se întâmplă acum la CEC este „sfârșitul democrației”. Da, eu am fost la Bălți, mi-am cumpărat un pateu și am mâncat, eu trebuia să declar acești bani? Să spunem „nu dictaturii!”, așa nu se poate”, declară membrii Partidului Șor.

„Cei de la putere, PAS, înțeleg că Marina e primărița de Bălți și au cerut CEC să comită o ilegalitate. Nu vă lăsați influențați de putere!”, spun protestatarii.

Urmărește live:


Pub