Un deputat italian condamnă tentativa de excludere a Marinei Tauber din cursa electorală

Senatorul italian Sergio Romagnoli își exprimă îngrijorarea față de presiunile care sunt exercitate asupra candidatului Partidului „Șor” pentru funcția de primar, Marina Tauber, pentru alegerile locale noi din municipiul Bălți.

Foto: FB

„Sunt foarte atent la procesele electorale din lume, inclusiv la cele care au loc zilele acestea în Republica Moldova. Îndeosebi, sunt preocupat de alegerile din Bălți, al doilea oraș ca mărime din țară. Alarmante sunt acuzațiile și noutățile care circulă privind presiunea asupra candidatului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului „Șor”, care a obținut 48% din voturi, în primul tur al alegerilor”, a scris senatorul italian Sergio Romagnoli pe pagina sa de Facebook.

În context, senatorul italian îi îndeamnă pe toți cei implicați în procesul electoral legat de scrutinul local de la Bălți să respecte legea și procesele democratice.

„Îi îndemn pe toți să respecte legea și procesele electorale democratice și să nu permită niciun abuz care să nu permit o dezvoltare pașnică. Pământul este o perlă în vastul univers, să ne deschidem inimile și mințile pentru a planifica un viitor demn pentru toți”, este îndemnul senatorului italian Sergio Romagnoli.



Pub