Sergiu Sîrbu a spus că va contesta în judecată actul ANI prin care i s-a confiscat 1,9 milioane de lei

Foto: Sergiu Sîrbu/Facebook

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova Sergiu Sîrbu a venit cu o reacție în legătură cu actul de constatare al Autorității Naționale de Integritate (ANI) privind „averea nejustificată” în sumă de 1,9 milioane de lei. Acesta a menționat că nu a primit niciun document pe care să-l examineze. Mai mult decât atât, a spus că va demonstra „absurditatea acuzațiilor” aduse, atât în instanțele naționale, cât și cele internaționale.

„Deocamdată, nu am primit, oficial, acest document ca să-l examinez în detaliu, dar, din start, constat absurditatea concluziilor și cifrelor menționate, deoarece acestea nu corespund realității.

Cifrele menționate sunt, de fapt, rulajul de pe mai multe conturi ale familiei, care erau destinate administrării a patru credite bancare, în ultimii 5-6 ani”, spune Sergiu Sîrbu.

Acesta a menționat că regretă faptul că autoritatea a respins, nejustificat, toate probele prezentate.

Deputatul riscă să nu mai dețină o funcție de demnitate publică timp de trei ani și va fi inclus în Registrul Interdicțiilor.

Amintim că astăzi, 1 decembrie, ANI a anunțat că a încheiat procedura de control a averii pe numele fostului deputat din Parlamentul Republicii Moldova Serghei Sîrbu și a emis un act de constatare prin care inspectorul de integritate a dispus confiscarea „averii nejustificate” în sumă de 1,9 milioane de lei în folosul statului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente