(video) Campanie de conștientizare privind HIV/SIDA, promovată de tinerii din învățământul profesional tehnic

main
Foto: Diana Raileanu (RFE/RL)

Rețeaua Educatorilor de la Egal la Egal și Consiliul Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic și-au unit astăzi, 1 decembrie, forțele în campania dedicată Zilei mondiale de combatere a HIV/SIDA. Aceștia au promovat printre colegi mesaje de conștientizate, abordând deschis subiecte considerate incomode și, de multe ori, rușinoase.

Voluntarii din 12 colegii și școli profesionale din țară au transmis mesaje privind modalitățile prin care adolescenții și tinerii se pot infecta cu virusul HIV și riscurile aferente, despre importanța deciziilor conștiente și asumate, a relațiilor sexuale protejate, au combătut miturile legate de această boală, au îndemnat tinerii să renunțe la prejudecăți și atitudini discriminatorii și i-au informat unde își pot face testul HIV/SIDA gratuit.

„Astăzi, educatorii de la egal la egal din școala noastră am desfășurat un atelier cu tematica HIV/SIDA. A fost o zi importantă pentru noi, pentru că am putut aborda acest subiect care este nevoie să fie discutat și promovat printre tineri”, Violeta, educatoare de la egal la egal, Școala Profesională nr. 2, Chișinău.

Aici puteți vedea video-ul informativ realizat de tinerii educatori de la egal la egal.

Tinerii voluntari au organizat discuții, prezentări și au realizat videouri informative.

Ziua mondială de combatere a HIV/SIDA este marcată în fiecare an, la 1 decembrie, începând cu 1988. Această zi reamintește că virusul HIV există, că e nevoie în continuare de strângere de fonduri, campanii active, luptă împotriva prejudecăților și îmbunătățirea educației pentru sănătate și prevenție.


Rețeaua Educatorilor de la Egal la Egal din învățământul profesional tehnic a fost creată și este coordonată de Fundația Terre des hommes Moldova ca parte a proiectului pentru promovarea deprinderilor sănătoase de viață implementat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare din fondurile programului Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente