‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticole40 de proiecte start-up în agricultură vor beneficia de subvenții

40 de proiecte start-up în agricultură vor beneficia de subvenții

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul apelului VII, derulat în perioada 15 aprilie-18 iunie, 45 de producători agricoli debutanți au manifestat interes pentru inițierea afacerilor, cu planificarea investiților în sectorul agricol de peste 40 milioane de lei.

În urma procesului de evaluare preliminară a dosarelor în conformitate cu prevederile HG 507/2018 privind condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up, la data de 15 noiembrie, a fost convocată ședința Comisiei de evaluare și selecție ce a evaluat cele 45 de dosare de solicitare a subvenției în avans pentru proiectele start-up.

În consecință, membrii comisiei au selectat 40 de proiecte investiționale start-up ca fiind eligibile, întrunind toate condițiile de eligibilitate, astfel, servind drept temei pentru perfectarea contractului de finanțare cu potențialii beneficiari.

Totodată, 5 proiecte investiționale au fost declarate neeligibile. Deciziile comisiei de evaluare și selectare pot fi contestate în procedura contenciosului administrativ la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, amplasată în municipiul Chișinău, str. Kiev, 3, în termen de 30 de zile de la data notificării.

Precizăm că, anual, 5% din FNDAMR sunt alocate pentru acordarea subvențiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›