Doar 27 % din populația țării este vaccinată complet împotriva COVID-19. Chișinău și Bălți rămân sub cod portocaliu

Foto: depositphotos.com

Patru teritorii administrative din țară rămân sub cod portocaliu, iar în celelalte teritorii administrative din țară se instituie cod galben și verde. Totodată, procesul de vaccinare din țară înregistrează o stagnare, iar cifra celor imunizați zilnic constituie circa 4 000 de persoane. Despre aceasta a anunțat Svetlana Nicolaescu, secretara de stat a ministerului sănătății.

Evoluția procesului epidemic a înregistrat o reducere a numărului de cazuri cu peste 60 % din amplitudinea maximă a valului pandemic curent, care a fost înregistrat in luna octombrie.

„Din 4 200 de cazuri înregistrate în săptămâna curentă, 40 % au fost depistate în regiunea transnistreană. Incidența cazurilor la 100 000 de populație s-a micșorat la cifra de 144. Respectiv, doar patru teritorii administrative din țară rămân sub cod portocaliu: Basarabeasca, Dondușeni, Municipiile Chișinău și Bălți. Astfel, în celelalte teritorii administrative se instituie codul galben și verde”, spune secretara de stat a ministerului sănătății.

Numărul de pacienți spitalizați la momentul actual este de 1 544 de persoane. În sistemul medical vor rămâne active 2 224 de paturi pentru persoanele afectate grav de COVID-19. În total, sunt disponibile 3 350 de locuri de spitalizare.

Numărul cazurilor de deces se află într-o scădere față de săptămâna trecută cu 30 %. Săptămâna curentă au fost înregistrate 235 de decese.

Totodată, persistă o stagnare a procesului de imunizare. Doar 27 % din populația generala au terminat schema completă cu ambele doze. Acoperirea vaccinală este mai redusă în UTA Găgăuzia, raioanele Sângerei și Leova, care este sub 20 %.

Secretara de stat a menționat că 3 387 de copii au fost vaccinați împotriva COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente