Andrei Spînu pleacă la Belgrad, la cea de-a 19 reuniune a Consiliului Ministerial, organizat de Comunitatea Energetică Europeană

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță că mâine, 30 noiembrie va efectua o vizită de lucru la Belgrad, unde va participa la cea de-a 19 reuniune a Consiliului Ministerial, organizat de Comunitatea Energetică Europeană. Anunțul a fost făcut într-o postare pe facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Mâine, 30 noiembrie, mă voi afla la Belgrad. Voi participa la cea de-a 19 reuniune a Consiliului Ministerial, organizat de Comunitatea Energetică Europeană. Pe agenda evenimentului vor fi abordate mai multe subiecte, printre care amendamentele la Tratatul Comunității Energetice și Pachetul Energie Curată.

Moldova are nevoie de parteneriate puternice care să asigure securitatea energetică a țării noastre, iar astfel de platforme ne oferă acele dialoguri interstatale necesare pentru implementarea strategiilor de țară”, a menționat Andrei Spânu.

Suportul Uniunii Europene este crucial pentru asigurarea securității și independenței energetice a țării noastre, iar alinierea politicilor din domeniu la standardele europene și conectarea la piaţa energetică a UE, rămâne o prioritate a Executivului de la Chișinău.

Contractul între Gazprom și Moldova-Gaz a fost prelungit pe o perioadă de 5 ani utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească. Livrările de gaz conform noului contract au început din 1 noiembrie 2021.


Pub