Încă o victorie pentru Moldova! Loredana Porcescu a câștigat aurul în cadrul Campionatului Jocurilor Balcanice

FotoJet

Ieri, 29 noiembrie, la București, s-a desfășurat Campionatul Jocurilor Balcanice, iar medalia de aur din cadrul acestuia a fost obținută de către Loredana Porcescu, reprezentanta Republicii Moldova în categoria F 62 kg – seniori.

Loredana a fost desemnată și drept cea mai bună luptătoare a competiției în urma celor două lupte câștigate cu knockout. Prima luptă a fost împotriva unei reprezentante din Albania, aceasta finalizându-se cu scorul 17-1 în favoarea sportivei noastre, iar a doua luptă a fost împotriva unei reprezentante din România și s-a sfârșit după primele 25 de secunde din prima rundă, de asemenea aducând victorie Moldovei.

Anterior, sportiva a obținut de opt ori locul I la Campionatul Republicii Moldova și ne-a reprezentat țara la Calificările pentru Jocurile Olimpice, Europene și Mondiale.

În cadrul aceleiași competiții, victorii au obținut și următorii sportivi:
# Palagniuc Serghei – locul 2 M 28 kg – copii;
# Macari Iuliana – locul 3 F 49 kg – juniori;
# Gamurari Sebastian – locul 3 M 37 kg – cadeți.

Rezultatele tuturor sportivilor pot fi văzute aici.

Loredana Porcescu este o tânără de 19 ani din Chișinău, iar în prezent, își face studiile la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Pasiunea sa pentru taekwondo a apărut pe când avea vârsta de 10 ani.

„Totul a început de la vizualizarea unui videoclip pe YouTube de la Jocurile Olimpice din 2012, unde reprezentata Chinei a cucerit medalia de aur, iar eu am rămas impresionată de frumusețea victoriei”, spune Loredana.

Totuși, și fratele său mai mare practica acest tip de arte marțiale, exemplul lui fiind pentru Loredana încă un motiv de a-și începe cariera de sportivă.

Din spusele tinerei, în viitor, speră să mai obțină victorii similare reprezentându-și țara la competiții de rang mai înalt precum Jocurile Universitate, care se vor desfășura în luna iulie a anului următor, și următoarele Jocuri Olimpice.

„Antrenorii mei –  Pascari Valdislav și Pascari Veaceslav – depun efort maxim pentru a mă pregăti pentru următoarele competiții. Susținerea lor mereu a fost cea mai mare motivație a mea și le mulțumesc pentru profesionalism, sprijin și grijă acordate. De asemenea, aș dori să mulțumesc și SSS Nr. 6 de Taekwondo WT pentru sponsorizarea participării la Jocurile Balcanice”, spune Loredana.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente