„Business” de familie cu țigări de contrabandă, cu legături în Moldova: 15 reținuți, într-un dosar în România

Procurorii din România au reținut, astăzi, 15 persoane care ar fi format două grupuri infracţionale organizate, într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 2,5 milioane de lei românești. Din prima grupare fac parte membrii unei familii, care ar avea legături cu contrabandişti din Moldova şi Ucraina, cumpărând în mod regulat de la aceştia cantităţi importante de ţigarete, informează Digi24.ro.

Foto: Digi24.ro

Potrivit informațiilor, începând de anul trecut, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov s-au constituit două grupări, specializate în contrabandă cu țigări, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de DIICOT.

Prima grupare a fost constituită de membrii unei familii, care au dezvoltat în timp legături infracţionale cu contrabandişti din Republica Moldova şi Ucraina, cumpărând în mod regulat de la aceştia cantităţi importante de ţigarete în vederea revânzării lor la un preţ superior celui de achiziţie, arată procurorii.

„După introducerea în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, furnizorii ucraineni/moldoveni, transportau ţigaretele disimulate în tiruri, dube, furgonete sau chiar în mijloace de transport persoane (autocare) până zona de centură a municipiului Bucureşti, de unde erau preluate de către membrii grupării şi depozitate temporar în diferite imobile, fiind mai apoi comercializate în zona pieţei Bobocica, de pe raza municipiului Bucureşti”, se mai precizează în comunicat.

Cea de-a doua grupare era structurată în jurul altei familii, fiind coordonată de către o inculpată care, împreună cu ceilalţi membri, desfăşura activităţi pe linia identificării de cumpărători şi a vânzării de ţigarete către aceştia, în incinta Pieţei Obor din Bucureşti.

A doua grupare se aproviziona de la prima, spun procurorii DIICOT, precizând că prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.


Pub