Cea mai mică bancă din Republica Moldova și-a scos acțiuni de vânzare la ofertă

27 Nov. 2021, 16:18
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
27 Nov. 2021, 16:18 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Eurocreditbank a scos din nou la vânzare 250 de mii de acțiuni (1,8%) la un preț redus de 17,85 lei per acțiune. Valoarea lor totală este de 4,46 mil. de lei, potrivit anunțului băncii.

Cele 250 de mii de acțiuni ale băncii sunt scoase la vânzare pe piața reglementată ca „acțiuni separate” în perioada 19 noiembrie – 18 decembrie. Prețul de vânzare al acțiunilor este de 17,85 lei pe acțiune, iar valoarea totală a acestora este de 4,4 mil. de lei. Acțiunile pot fi achiziționate de un cumpărător sau un grup de persoane care acționează concertat, care au primit autorizația prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei.

Capitalul social al Eurocreditbank este de 138 milioane lei, acesta fiind împărțit în 13,8 mil. de acțiuni. Licitațiile anterioare pentru vânzarea lotului unic de 250 de mii de acțiuni ale Eurocreditbank au avut loc în perioada 2 august – 13 august 2021, 15 septembrie – 14 octombrie și 20 octombrie – 19 noiembrie a acestui an, iar prețul inițial de vânzare a fost de 23,32 lei per acțiune în primele două licitații (cost total – 5,83 mil. de lei), după care s-a redus la 20,99 lei per unitate (cost total – 5,25 milioane lei).

Acționarii băncii sunt Mariana Zisi – 46,4% acțiuni și Mahmood Shakir Mahmood – 42,1%.

Eurocredibank este cea mai mică instituție financiară din cele 11 existente pe piața Republicii Moldova. În zece luni ale anului 2021 a contabilizat un profit de 15,1 mil. de lei. Valoarea activelor însumează – 1,5 miliarde de lei. Volumul total al creditelor acordate a fost de 629,4 mil. de lei, iar al depozitelor atrase a constituit 1 milirad de lei.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău