(foto) Universitatea #diez. Vlada Caraman, despre opt cluburi pentru studenții (studentele) din cadrul Universității Aarhus, Danemarca

ipiccy_image (14)

Studenția nu se termină la orele petrecute în fața cărților. Această perioadă a vieții implică multă socializare, în special dacă alegi să studiezi peste hotarele țării. Vlada Caraman este o tânără din Moldova care a ales să își continue studiile la Universitatea din Aarhus, Danemarca, facultatea de Științe Cognitive. Tânăra spune că mediul academic încurajează implicarea studenților și studentelor în cluburile universitare, iar în acest articol, Vlada și-a propus să ne relateze mai multe despre oportunitățile de implicare pe care le are.

Viața de student(ă) nu este plină doar de prelegeri, seminare și lucrări de grup, dar și de o mulțime de activități extrașcolare! Studenții (studentele) de la Universitatea Aarhus, facultatea Cognitive Science, sunt încurajați (încurajate) să participe la diverse activități și evenimente în cadrul cluburilor și organizațiilor universitare. Implicarea este întotdeauna o idee grozavă, întrucât devii parte a unei comunități universitare, stabilești noi relații de prietenie și savurezi din plin viața socială.

Sursă foto: Vlada Caraman/arhivă personală

În următoarele rânduri, voi prezenta câteva dintre cluburile facultății, în care putem să ne petrecem timpul liber într-un mod plăcut și interesant.

WaterCogs

Acest club este potrivit pentru studenții (studentele) curajoși (curajoase) care vor să-și înceapă dimineața într-un mod activ și revigorant, cu niște ture de înot în mare. Ulterior, aceștia (acestea) pot să-și savureze cafeaua și/sau micul dejun pe plajă împreună cu alți (alte) colegi (colege).

Sursă foto: Vlada Caraman/arhivă personală
Sursă foto: Vlada Caraman/arhivă personală

Mindreaders

Clubul de lectură – locul unde poți să-ți împărtășești idei din cărțile citite, dar și să discuți despre cărțile alese spre lectură comună sau despre orice altceva legat de literatură într-o atmosferă friendly.

 

Movie-Cog’naisseurs

Un club pentru toți (toate) iubitorii (iubitoarele) de acțiune, drogații (drogatele) de adrenalină, sentimentaliștii (sentimentalistele) romantici (romanticele) și snobii (snoabele) artistici (artistice) care adoră acțiunea adusă pe ecran. Seri cu difuzare de filme, gustări, discuții.

Sursă foto: Vlada Caraman/arhivă personală

CogKnition

Un club pentru toți (toate) cei (cele) pasionați (pasionate) de tricotat. Atmosferă relaxantă care te ajută să ieși din rutina de învățat și să eliberezi stresul și grijile.

CogTalks

În cadrul acestui club, se organizează periodic evenimente în care studenții (studentele) mai mari sau invitați (invitate) speciali (speciale) țin discursuri și prezentări pe o multitudine de subiecte captivante. Opțiunea perfectă dacă vrei să te relaxezi și totodată să afli ceva nou.

Sursă foto: Vlada Caraman/arhivă personală

CogHax

Clubul unde au loc cursuri distractive pentru cei (cele) care vor să exploreze hacking-ul, dar și mai multe metode de programare.

CogComeTogether

Orice student(ă) se poate înscrie să fie gazdă la cină pentru alți (alte) colegi (colege). Discuții interesante, mâncare gustoasă, atmosferă cozy.

Workshop-uri

Ședințe unde învățăm tehnici de citit, de luat notițe și de învățat eficient. În același timp, discutăm despre cum să trecem mai ușor prin perioada de examene și cum să avem o experiență de studenție cât mai frumoasă.

Sursă foto: Vlada Caraman/arhivă personală

Facultatea mea are un și un bar numit Broca’s Bodega, după aria Broca (o regiune din lobul frontal al emisferei dominante (de obicei stânga) responsabilă de procesul vorbirii). Denumirea face referință la efectele inhibitoare ale alcoolului asupra vorbirii. Barul se organizează în fiecare vineri cu diferite tematici și este un loc minunat și distractiv, unde poți să petreci sfârșitul de săptămână cu alți (alte) studenți (studente) și cu prieteni (prietene).

Sursă foto: Vlada Caraman/arhivă personală
Sursă foto: Vlada Caraman/arhivă personală

Vlada Caraman își continuă studiile la Universitatea din Aarhus, Danemarca, facultatea de Științe Cognitive. A ales Danemarca pentru că instituțiile de învățământ superior (care sunt gratuite) oferă programe de studiu ce promovează gândirea analitică, creativitatea și munca în echipă. Mai multe despre perioada de adaptare a Vladei în Danemarca citește aici.

Autoare: Vlada Caraman

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente