Care este prima țară din lume care și-a vaccinat toți cetățenii cu cel puțin o doză

creste-numarul-cadrelor-medicale-vaccinate-pana-acum-au-fost-administrate-20-494-de-doze-de-ser-anti-covid-165177-1616265306

Întreaga populație eligibilă pentru vaccinare din Emiratele Arabe Unite a primit „cel puțin o doză de vaccin” împotriva COVID-19, marcând astfel o premieră la nivel mondial, a anunțat Ministerului Sănătății din această țară, scrie Digi24.

Aproape 22 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în total, iar „100 % din populația eligibilă a primit o injecție” și „90,1 % a fost vaccinată cu schemă completă”, au adăugat vineri reprezentanții ministerului, scrie Agerpres, preluând AFP.

În această țară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, dintre care cei mai mulți sunt muncitori imigranți, populația poate să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19 începând de la vârsta de 3 ani.

Anunțul de vineri a fost făcut în contextul în care o nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, denumită Omicron și considerată îngrijorătoare de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

La scurt timp după aceea, numeroase țări din lumea întreagă, inclusiv Emiratele Arabe Unite, și-au închis granițele pentru călătorii din țările situate în sudul Africii.

Conform statisticilor oficiale, autoritățile din Emiratele Arabe Unite au înregistrat peste 741 000 de infectări cu noul coronavirus și 2 145 de decese asociate COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente