image
Sursa foto: PCCOCS

VIDEO // Vindeau fictiv mașini din Europa: 18 persoane, plasate în arest pentru 30 de zile

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana), a dispus plasarea în arest, pentru 30 de zile, a 18 persoane învinuite de implicare în escrocheriile cu „vânzarea fictivă a mașinilor din Europa.”

Dintre acestea, în privința a două femei, magistrații au dispus aplicarea măsurii preventive - arestul la domiciliu, din motive de sănătate și familiale (a doua învinuită fiind mamă a mai mulți copii).

În ceea ce privește cei 19 deținuți implicați, acestora urmează să le fie prezentată învinuirea în cadrul aceleași scheme infracționale.Cea mai mare parte din învinuiți colaborează cu oamenii legii și fac declarații prin care relatează amănunte și alte împrejurări privind comiterea faptei infracționale.

Recent, ca urmare a publicării comunicatului de presă la acest subiect, autoritățile de drept au primit și alte plângeri despre fapte infracționale similare. Acum, procurorii PCCOCS urmează să verifice conexiunea acestora cu faptele infracționale investigate.

Procurorii PCCOCS îndeamnă cetățenii să manifeste vigilență la încheierea tranzacțiilor comerciale, atât la încheierea contractelor, cât și la consultarea istoricului companiilor și persoanelor implicate.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale reamintește că reținerile și învinuirile înaintate pe dosar au urmat celor 60 percheziții de marți, în peste 5 penitenciare, 14 raioane și municipiul Chișinău, într-o schemă infracțională soldată cu prejudicii de circa 2 milioane de lei.â

Amintim că în dimineața zilei de 23 noiembrie, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, Inspectoratelor de poliție teritoriale, cu suportul mascaților de la “Fulger”, sub supravegherea procurorilor din cadrul PCCOCS, și în conlucrare cu angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor, au organizat 60 de percheziții în penitenciare și la domiciliile din republică ale unui grup infracțional specializat în escrocherii cu automobile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: