image
Sursa foto: Președinte.md

Cooperarea cu UE în domeniul transporturilor, discutată de președintele Maia Sandu și comisarul european Adina Vălean

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Adina Vălean, Comisarul European pentru Transporturi. Printre subiectele-cheie abordate se numără proiectele de infrastructură de pe agenda UE-Moldova, consolidarea conectivității transportului la sistemul european și asistența de care țara noastră are nevoie pentru a răspunde la problemele imediate cu care se confruntă cetățenii.

Șefa statului a menționat că Republica Moldova își dorește un format de cooperare mai ambițios pentru transporturi la nivel bilateral, dar și regional. RM își dorește să extindă și să aprofundeze cooperarea cu UE în domeniu, inclusiv în ceea ce privește siguranța aeriană, securitatea maritimă și mobilitatea durabilă. Discuția a vizat și modul în care poate fi realizată conexiunea eficientă a RM la sistemul european, prin crearea unor coridoare strategice de transport.

În context, Maia Sandu a subliniat, ca priorități, dezvoltarea și reabilitarea continuă, la standarde europene a rețelei de drumuri naționale, investițiile în infrastructura energetică și digitalizarea.

La finalul întrevederii, președintele i-a mulțumit comisarului Adina Vălean pentru sprijinul acordat de UE în consolidarea rezilienței Republicii Moldova față de provocările curente, inclusiv în acțiunile de diversificare a surselor și rutelor de aprovizionare cu energie. De asemenea, șefa statului și-a exprimat determinarea ca autoritățile naționale să valorifice cât mai eficient asistența UE de care beneficiază.

Noutăţile partenerilor

comentarii: