image
Sursa foto: Getty Images

Condiția clară pusă de Zinedine Zidane pentru a merge la PSG. Marele compromis pe care trebuie să-l facă parizienii

Zinedine Zidane (49 de ani) a început să negocieze săptămâna aceasta cu PSG, pentru a deveni noul antrenor al parizienilor.

Clubul de pe Parc des Princes vrea să scape de Mauricio Pochettino, iar fostul antrenor al lui Real Madrid este favoritul conducerii vicecampioanei Franței.

Zidane a pus o condiție clară pentru a se instala pe banca tehnică a lui PSG, conform presei spaniole. Francezul nu vrea să fie simplu antrenor, ci dorește să îndeplinească rolul de manager, adică să aibă autoritate deplină în ceea ce privește staff-ul tehnic sau alcătuirea lotului, dar și alte responsabilități.

Acest lucru nu ar fi posibil decât prin înlăturarea lui Leonardo din funcția de director sportiv al lui PSG. Cum conducerea francezilor este foarte mulțumită de brazilian, este greu de crezut că va accepta să facă acest compromis, chiar dacă Zidane este ținta lor principală.

Mutarea ar fi una surprinzătoare pentru fotbalul francez, având în vedere că Zidane este născut în Marseille și a fost în copilărie fanul echipei de pe Stade Velodrome, rivala eternă a lui PSG. Cu toate acestea, Samir Nasri consideră că "Zizou" este omul potrivit pentru vestiarul plin de vedete al parizienilor.

"Nu m-ar surprinde dacă Zizou o va antrena pe PSG. E cariera lui în joc. Nu trebuie să uităm că are o relație foarte bună cu cei din Qatar. A reușit să demonstreze că știe cum să aibă grijă de ego-urile marilor jucători.

A fost primul antrenor care l-a convins pe Cristiano Ronaldo să accepte să se mai și odihnească puțin. Și este cineva care are legitimitate în fotbal.

Când un tip ca Zidane le va spune lui Neymar sau lui Mbappe să facă asta sau aia, vor fi mult atenți decât dacă ar fi fost vorba de alt antrenor. Și, mai mult, poate declanșa un mecanism care i-ar permite lui Mbappe să rămână și sezonul viitor.

Dacă are Pochettino așa ceva? Fără să îi jignesc pe cei de la Tottenham, nu era nicio vedetă acolo când îi antrena. E mai ușor să te faci auzit astfel. Când ai un vestiar plin cu fotbaliști internaționali, există mult ego și trebuie să fii un mascul alfa pentru a fi respectat", a explicat fostul fotbalist al lui Manchester City, conform AS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: