Fără loterii și pariuri sportive la TV sau pe panourile din oraș: Publicitatea jocurilor de noroc va fi interzisă

Loteriile, pariurile sportive și alte spoturi de acest fel nu vor mai putea fi văzute la TV sau pe panourile din oraș. Proiectul de lege privind interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost votat în lectură finală, ieri, la ședința Parlamentului.

Foto: media-azi.md

Cu votul a 56 de deputați a fost aprobat în lectură finală Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc nr.291/2016-art.53: Legea nr.222 din 06.09.2021.

Proiectul interzice publicitatea tuturor categoriilor de jocuri de noroc, cum ar fi: loteriile, pariurile la competiții și evenimente sportive, şi alte forme de servicii din domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cele online.

Unul dintre autorii proiectului, deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că „jocurile de noroc creează victime și dependență printre cele mai vulnerabile pături ale societății noastre, inclusiv printre minori”.

„Scopul proiectului este de a diminua impactul negativ al jocurilor de noroc în societate. Astfel, cetățenii vor fi protejați de publicitatea agresivă a agenților economici, care organizează, desfășoară sau exploatează jocurile de noroc, și prin urmare nu vor fi tentați să cheltuie resursele financiare pentru aceste jocuri”, a declarat acesta.



Pub