Amânare de grevă la juriști: Comisia parlamentară le-ar fi promis că va păstra plata socială la nivelul din 2021

Avocatul Iurie Mărgineanu, care este unul dintre candidați la șefia Uniunii Avocaților din Moldova a anunțat că juriștii mai „zăbovesc” cu declararea grevei,  asigurânduse de „atitudinea binevoitoare a comisiei parlamentare de profil și comisiei economie, buget și finanțe vor face modificările necesare și vor readuce cuantumul la cel din 2021, negociat cu Guvernul anterior”.

Foto: FB/Iurie Mărgineanu

Astăzi, la ședința Consiliului UAM, s-au discutat propunerile înaintate la bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022, cu majorarea cuantumului contribuțiilor de asigurări sociale pentru exponenții profesiilor juridice, de la 24 255 lei în anul 2021 până la 27 481 lei.

Unii din colegi ne-au convins să mai zăbovim cu declararea grevei, asigurându-ne de atitudinea binevoitoare a comisiei parlamentare de profil și comisiei economie, buget și finanțe vor face modificările necesare și vor readuce cuantumul la cel din 2021, negociat cu Guvernul anterior, pentru votarea în a doua lectură.

Am susținut această rugăminte a colegilor, dar cu următoarea condiție: Dacă comisiile nominalizate nu vor face amendamentele necesare pentru revenirea la normalitate, atunci, a doua zi, Secretarul General al UAM, va convoca în ședință extraordinară Consiliul cu o singură chestiune pe ordinea de zi: Declanșarea Grevei Generale a Avocaților. 

Să urmărim cu atenție ședințele respectivelor comisii. Vă urez succese, stimați colegi, și vă îndemn să fim solidari în problema dată. Fiți siguri, conducerea și Consiliu UAM nu va trăda interesele voastre!”, a declarat Iurie Mărgineanu.

Avocatul Iurie Mărgineanu, care este unul dintre candidați la șefia Uniunii Avocaților din Moldova, cere partidului de guvernământ să inițieze „un dialog constructiv” privind plățile sociale, pe care PAS dorește să le majoreze pentru 2022 cu peste 3 mii de lei pentru juriști. Intenția a stârnit un val de nemulțumiri printre persoanele din domeniu.

Legea bugetului de stat, al asigurărilor sociale și al asigurărilor în medicină au fost aprobate de către Guvern și transmise deputaților pentru examinare și votare.



Pub