Nume
Parola
Vizualizări: 3688
INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Lansarea lucrărilor de construcție-montaj în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană privind îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă în orașul Edineț
Edineț, 26 Noiembrie 2021CINE?
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord

CE?
Invită instituțiile mass-media la evenimentul de lansare a lucrărilor de construcție-montaj privind îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă în orașul Edineț.

CÂND?
Luni, 29 noiembrie 2021, ora 11.00.

UNDE?
Primăria municipiului Edineț; adresă: str. Octavian Cirimpei, nr. 30, or. Edineț.

DETALII
Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțat de Uniunea Europeană.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este de 58,70 mln lei, dintre care 50,70 mln lei - acordați de Uniunea Europeană, și 8 mln lei - contribuție locală.

Grație acestui proiect, la Edineț urmează să fie reabilitate și extinse 40 km de rețele de alimentare cu apă, care, prin cele 2.778 de conexiuni, vor asigura cu apă potabilă sigură 18.235 de locuitori ai orașului, fără întreruperi.

Cu suportul Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), ÎM „Apă-Canal Edineț” beneficiază de un suport financiar în valoare de 34.000 euro, care include: un laborator dotat cu echipament pentru monitorizarea calității apei, echipament pentru detectarea scurgerilor de apă, personal dotat cu îmbrăcăminte și echipamente de protecție. Totodată, specialiștii ÎM au fost instruiți cum să gestioneze diverse aspecte legate de managementul calității, planificarea afacerii, relații cu clienții și extinderea în continuare a serviciilor către comunele învecinate.

CONTACTE
Ion Urușciuc, specialist în comunicare, ADR Nord
tel.: (+373) 231 61980; e-mail: ion.urusciuc@adrnord.gov.md

www.adrnord.md