Șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, va fi cercetat în stare de libertate 

Foto: captură ecran

Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile, în privinţa învinuitului Igor Popa. Astfel, s-a dispus înlocuirea măsurii preventive din arest la domiciliu cu măsura alternativă – liberarea provizorie sub control judiciar.

Astfel, deşi procurorii anticorupție, fiind în plină desfășurare a cercetării cazului și administrării de probatoriu, au prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării învinuitului în arest la domiciliu, magistraţii nu au admis solicitarea procurorului.

Subsecvent, la solicitarea învinuitului şi apărătorilor acestuia, magistraţii au dispus înlocuirea măsurii preventive din arest la domiciliu cu măsura alternativă – liberarea provizorie sub control judiciar, pentru perioada rămasă din termenul stabilit anterior şi concomitent au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile.

Amintim că pe 9 noiembrie 2021 Igor Popa a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit de îmbogățire ilicită.

Igor Popa a fost numit în funcția de procuror al sectorului Râșcani în 2012.

În 2014, prin hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor, Popa a fost propus Procurorului General  pentru desemnarea sa  în componenţa Consiliului Institutului Naţional al Justiţiei, pentru un mandat de patru ani.

În martie 2016, acesta este propus în funcția de procuror al municipiului Chişinău pentru un mandat de cinci ani. Iar câtva zile mai târziu – numit în funcția de procuror-șef al municipiul Chișinău.

În 2017 ajunge în funcția de adjunct al Procurorului General. Iar în prezent, Igor Popa deține funcția de șef al oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente