PSRM cere audierea CNA pe „imaginile în care Dumitru Robu numără bancnote”: Trebuie să avem încrederea că PG e condusă de o persoană integră

Deputatul socialiștilor, Grigore Novac, a cerut audierea conducerii centrului Național Anticorupție pe imaginile video, în care apare Procurorul General interimar, Dumitru Robu, numărând bancnote a câte 50 de euro. Solicitarea nu a fost încă susținută de către majoritatea PAS din Parlament.

Foto: colaj

„În contextul imaginilor video apărute în spațiul public, în care Procurorul General interimar a fost surprins numărând mai multe bancnote, fapt care a generat bănuieli rezonabile privind încălcarea legislației în vigoare.

Solicităm audierea conducerii Centrului Național Anticorupție privind acțiunile întreprinse și comunicarea privind pornirea faptelor penale cu privire la imaginile menționate. Asta pentru a exclude toate discuțiile la acest subiect și a avea încrederea că Procuratura Generală este condusă de o persoană integră”, a declarat Novac, în Parlament.

Propunerea deputatului socialiștilor nu a fost susținută de majoritatea PAS.

Pe 18 noiembrie, în mass-media a apărut un video în care Dumitru Robu număra o sumă mare de bani. Cel care a trimis imaginile video susține că este vorba despre o presupusă mită pentru influențarea soluționării unui dosar de corupţie, documentat de Procuratura Anticorupţie, în perioada când Dumitru Robu deţinea funcţia de adjunct al Procuraturii Chişinău, iar funcționarul vizat de cauză ar fi fost ulterior achitat.

Dumitru Robu a confirmat autenticitatea imaginilor video, însă susţine că nu a fost vorba despre luare de mită, ci despre vânzarea unui automobil, care aparţinea cumnatului său şi care i-a încredinţat vânzarea vehiculului pe motiv că ultimul se afla peste hotare.

Activistul civic, Veaceslav Valico a depus sesizări la Președinție, CSP si ambasadele europene și a cerut să se ia atitudine pe marginea acestor imagini, prezentând „mai multe neconcordanțe între acte și declarațiile lui Dumitru Robu”.


Pub