(video) „Nimeni nu ne va fura spiritul sărbătorilor de iarnă, nici pandemia, nici alții”: Primăria dă start amenajărilor în capitală

Primăria capitalei intră în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. „Nimeni nu ne va fura spiritul sărbătorilor, nici pandemia, nici alții”, a declarat astăzi primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Urmăriți mai jos declarațiile edilului, în regim live-text.

Foto: UNIMEDIA

Ceban: „Toate măsurile Covid vom încerca să fie păstrate. Ceea ce ține de noi vom păstra și recomandăm tuturor locuitorilor sau oaspeților capitalei să fie precauți în acest sens. Evenimentele vor fi organizate astfel ca să nu prezinte pericol pentru sănătate”

„A început amenajarea bradului de sărbători, care se află tradițional de doi ani de zile în scuarul Catedralei, tot aici va fi amenajat și orășelul de Crăciun cu toate decorațiunile. Startul sărbătorilor de iarnă îl vom da tradițional pe data de 1 decembrie cu inaugurarea pomului de Crăciun. Ne propunem să fie la ora 17:15. Vrem ca în acest an, în centrul capitalei toată atmosfera de sărbătoare să se conecteze cu toate sectoarele și cu toate suburbiile. Luminițele și zonele se vor aprinde treptat, nu toate pe 1 decembrie. Pe parcursul lunii decembrie avem parte de mai multe evenimente și în funcție de aceste evenimente vom conecta diferite locații”.

„În acest an vom avea mai multe troleibuze împodobite, mai mulți agenți economici s-au arătat deschiși pentru a participa la decorarea troleibuzelor și să amplaseze pe o perioadă publicitate gratuită pe aceste unități de transport”.

„Am îndemnat și permitem tuturor agenților economici să-și amenajeze spațiu de lângă activitățile pe care le dețin, restaurante, cafenele, diverse localuri”. 

„Toate sensurile giratorii din oraș, care anterior abundau în tot felul de panouri publicitare, vor fi amenajate cu diverse elemente și decorațiuni. Aleele și scuarurile vor îmbrăca straie de sărbătoare, străzile principale, dar și trotuarele, la fel, vor fi împodobite”. 

„În fiecare sector sunt stabilite mai multe locații unde vor fi amenajate zonele pentru vizitatori - cu brazi, figurine și diverse elemente”.

„Am pus accentul pe amenajarea spatiilor in Chisinău, ne-am propus ca în fiecare an să procurăm elemente decorative. În acest an acestea urmează să fie suplinite”, a menționat Ceban.  

„Nu ne paote fura nimeni spiritul sărbătorilor de iarnă, nici pandemia, nici cei de la guvenrare”, a menționat Ion Ceban.

„Așa cum am promis am venit în fața dumnevoastră cu tot programul, atât al evenimentelor pe care urmează să le organizăm, cât și al alocațiilor”, a menționat Ion Ceban. 

Urmărește aici declarațiile:


Pub