Ministerul Justiției caută avocați pentru a reprezenta Aeroportul Mărculești într-un proces din Federația Rusă

Ministerul Justiției anunță organizarea și desfășurarea concursului de selectare a unui cabinet asociat de avocați, inclusiv avocați străini,companii de avocați străine, pentru reprezentarea intereselor Î.S. „Aeroportul Internațional Mărculești” în cauza pendinte în fața instanțelor judecătorești din Federația Rusă la cererea de chemare în judecată a AO „Spark” împotriva Î.S. „Aeroportul Internațional Mărculești” cu privire la încasarea prejudiciului material.

Foto: Captură de ecran

Între AO „Spark” (Federația Rusă) și Î.S. ”Aeroportul Internațional Mărculești” au fost semnate un șir de contracte în anii 2011-2013 privind repararea elicopterelor de tip MI 8, în baza cărora Î.S. „Aeroportul Internațional Mărculești” a acumulat restanțe de plată pentru lucrările executate.

Ulterior, AO „Spark” a depus la Curtea de Arbitraj din Sankt Petersburg o cerere de chemare în judecată împotriva Î.S. „Aeroportul Internațional Mărculești” cu privire la încasarea datoriei și a penalităților de întârziere.

În august 2020, Curtea de Arbitraj din Sankt Petersburg a emis o hotărîre prin care a admis acțiunea și a dispus încasarea sumei de 1.095.715 euro și sumei de 48.380 dolari, dobândă de întârziere în sumă de 436.092 euro și 7.740 dolari, dobândă pentru utilizarea unui împrumut comercial în suma de 358.430 euro și 6.362 dolari, precum și cheltuieli de judecată în sumă de 200.000 ruble rusești.

Nefiind de acord cu hotărârea respectivă, în septembrie 2020 Î.S. ”Aeroportul Internațional Mărculești”a declarat apel în instanța ierarhic superioară.

Concursul se va desfășura prin deschiderea ofertelor în incinta Ministerului Justiției al Republicii Moldova în data de 6 decembrie. Participanții la concurs sau reprezentanții acestora au dreptul să participe la deschiderea ofertelor.


Pub