Află povestea patiserei Elena Catraniuc și a proiectului ei de suflet, Marcu Bakery, la Artizanii Gustului

Artizanii Gustului este o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova. În cel mai recent episod am aflat  cum a reușit brutăria “Marcu Bakery” să-și câștige atât de rapid locul în inimile clienților. S-au deschis chiar la începutul pandemiei, dar asta nu i-a împiedicat să-i cucerească instantaneu pe drumeții care treceau pe lângă Peresecina.

Elena Catraniuc a povestit despre toate provocările întâlnite în lansarea afacerii de familie și cum acestea i-au făcut mai puternici.

Dar povestea Marcu Bakery începe de la Orhei, cu o mică covrigărie inspirată după modelul celor existente în România. Produsele lor erau atât de apreciate încât ei nu mai făceau față solicitărilor și au fost nevoiți să se extindă.

Având în gând Orheiul Vechi ca cea mai populară destinație turistică din țară. Elena Catraniuc a ales să construiască brutăria în Peresecina, pe traseul național.

Iată cum să faci din turismul rural o adevărată plăcere. Plăcintele lor nu doar că îi fac pe trecători să se oprească, ci îi ademenesc și pe cei din Chișinău să facă drum până la Peresecina doar pentru asta.

De la Elena Catraniuc aflăm cum să te împrietenești cu provocările și să le transformi în ceva ce te deosebește de restul. Faptele vorbesc de la sine, așa a ajuns MARCU Bakery să se deschidă fix la început de pandemie, atunci când noi toți stăteam închiși în case.

Este o istorie despre curaj și muncă neobosită.

La MARCU Bakery s-a ținut cont de toate detaliile, inclusiv în designul interior. Cafeneaua a fost proiectată astfel încât să fie primitoare pentru toți oaspeții, ba chiar și copiii să aibă unde să se joace. Iar decorul deosebit te face să vrei să tot revii.

Elena lucrează cot la cot cu echipa ei și ne-a arătat cum se pregătește o adevărată “Plăcintă domnească”, cu un aluat extrem de fin. Iar cea de a doua rețetă este și ea inspirată din gastronomia locală – “Prăjitura Peresecina”.

Aflați istoria Elenei Catraniuc și a proiectului ei de suflet, la Artizanii Gustului. Vizionare plăcută!

Stați aproape pentru noile episoade și nu ratați ocazia de a le vedea pe cele precedente. De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.