Guvernul Germaniei va oferi Moldovei 34,5 milioane de euro în perioada 2021-2022

36941911_303

Negocierile privind cooperarea pentru dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Federale Germania au avut loc în format virtual la Chişinău, Berlin şi Bonn pe 25 noiembrie 2021. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de Andrei Spînu, Viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale. Delegaţia Germaniei a fost condusă de dr. Maria Flachsbarth, Secretar parlamentar de stat la Ministerul Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării.

În cadrul discuţiilor ambele delegaţii au subliniat importanţa valorilor europene comune ca şi bază a cooperării bilaterale de succes. Partea moldovenească a accentuat că implementarea Acordului de Asociere, precum şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător sunt priorităţi ale programului de guvernare.

Guvernul Germaniei s-a asumat să pună la dispoziţia Guvernului Moldovei o nouă sumă totală de 34,5 milioane de euro în perioada 2021-2022. Aceasta include 23 de milioane de euro pentru proiecte de cooperare financiară şi 11,5 milioane de euro pentru proiecte de cooperare tehnică.

Suplimentar acestei cooperări Guvernul Germaniei a pus deja la dispoziţia Republicii Moldova suport în sumă de peste 17 milioane de euro în vederea depăşirii crizei pandemice.

Partea germană a subliniat că va continua să susţină Republica Moldova în cadrul cooperării bilaterale pentru dezvoltare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente