image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultima oră! Gazprom a extins până vineri termenul limită în care RM trebuie să achite datoria curentă la gaz

Gazprom a prelungit până vineri, 26 noiembrie, termenul în care autoritățile de la Chișinău trebuie să achite datoria pentru gazele naturale consumate în octombrie și jumătate din noiembrie. În caz contrar, concernul rus atenționează că livrările de gaze către țara noastră vor fi stopate.

„Tocmai am primit răspunsul Gazprom la solicitarea mea de a extinde termenul de plată pentru consumul curent de gaze. Astfel, termenul a fost extins până vineri 26 noiembrie. Reamintesc că, Guvernul Republicii Moldova a luat toate măsurile necesare pentru ca vineri datoria acumulată pentru luna octombrie-noiembrie să fie achitată”, a anunțat vicepremierul Andrei Spânu.

Precizăm că Gazprom a trimis o nouă notificare autorităților de la Chișinău prin care a amintit că termenul de achitare a facturii pentru gazele naturale expiră astăzi, 24 noiembrie.

Este vorba de o datorie de 1,3 miliarde de lei, acumulată din cauza diferenței prețului de achiziție din octombrie, care a crescut cu 800 de dolari.

Vicepremierul Andrei Spânu a anunțat ieri seara că 1,4 miliarde de lei, suma rămasă de la Energocom, va fi alocată pentru plata datoriei Moldovagaz către Gazprom.

Noutăţile partenerilor

comentarii: