Marina Tauber iese cu acuzații: Guvernarea PAS, în complicitate cu Grigorișin, vor să-l bage pe Marcoci în Primăria Bălți pe ușa din dos

„Guvernarea PAS, în complicitate cu Nicolae Grigorișin, vor să mă elimine abuziv din cursa electorală, în condițiile în care a devenit clar că voi câștiga alegerile pentru primăria orașului Bălți”. Acuzațiile au fost făcute de către candidatul Partidului „Șor” pentru funcția de primar al orașului Bălți, Marina Tauber. Potrivit lui Tauber, puterea centrală vrea să folosească Comisia Electorală Centrală în jocurile ei. Marina Tauber a făcut trimitere la o precizare controversată făcută în comunicatul CEC, potrivit căreia, în cazul în care unul dintre candidații calificați în turul doi de scrutin decide să se retragă din cursă, locul lui este ocupat automat de următorul concurent, care a luat mai puține voturi.

Foto: UNIMEDIA

„Vă asigur că această prevedere nu se regăsește în Codul Electoral și nici în alte legi și regulamente în vigoare. Membrii CEC au impus această nouă regulă fără aprobarea Parlamentului și fără a explica de ce era necesară această modificare. Acest punct din hotărârea de ieri lovește exact în mine, pentru că este clar că eu voi câștiga aceste alegeri. PAS are o înțelegere cu Grigorișin, ca acesta să-și retragă candidatura, săptămâna aceasta, și astfel, Boris Marcoci să devină contracandidatul meu în turul doi de scrutin. Iar săptămâna viitoare, cu câteva zile înainte de alegeri, să mă elimine abuziv din cursă, crezând că, în acest fel, candidatul lor va câștiga”, a spus Tauber.

Tauber a mai spus că Nicolae Grigorișin, contracandidatul acesteia din turul doi, și candidatul PAS, Boris Marcoci, care s-a clasat pe locul trei la alegerile de duminică, sunt parte a aceleiași echipe, iar competiția între ei a fost una de fațadă și ambii sunt ghidați de același centru de comandă.

„De ce a acceptat Grigorișin să facă acest joc dezonorant, pentru mine, cel puțin este clar. Pentru că este un idiot util, care este gata să vândă pe oricine pentru a-și apăra pielea și pentru a nu fi înlăturat din schemele și combinațiile pe care le face astăzi la Primăria din Bălți. Cel care trădează o dată vor trăda de câte ori va fi nevoie, iar PAS a decis să profite de acest lucru, ca să intre în primăria din Bălți pe ușa din dos. Să nu creadă că noi nu știm cu ce se ocupă ei la Bălți. Știm și vă asigurăm că, imediat cum ajungem acolo, vom face un audit și vom scoate la vedere toate schemele. Iată de ce se încearcă înlăturarea abuzivă a mea din cursă, astfel încât candidatul PAS, care a luat doar 10 la sută din voturi să ajungă primar la Bălți”, a spus Tauber.

Marina Tauber a mai spus că împotriva ei a fost lansată o amplă campanie de denigrare și intimidare, bine regizată, cu scopul de a deturna scorul electoral în favoarea candidatului PAS la aceste alegeri.

„Ascultați atent cine sunt cei care îl apără și promovează și, în același timp, mă atacă pe mine și vă veți convinge că am dreptate. În ultimele zile, PAS și-a activizat întreaga armată de troli și analiști de buzunar, care au inundat platourile de televiziune și rețelele de socializare. Chiar ieri, un deputat din partea acestui partid, la o televiziune afiliată puterii, făcea presiuni directe asupra membrilor Comisiei Electorale Centrale și le cerea expres să mă elimine din cursă, chiar dacă nu avea niciun argument legal care să justifice acest abuz”, mai spus Tauber.

În același timp, reprezentantul Marinei Tauber la CEC, avocatul Vadim Banari, a precizat că precizarea făcută de CEC este în afara legii, pentru că instituția nu poate interpreta o lege și nu poate schimba regulile jocului în timpul jocului.

„În lege e scris clar că în cazul în care se retrage un concurent electoral, el este scos din buletinul de vot și rămân ceilalți candidați, adică unul singur în cazul nostru. Apriori nu este corect ca un concurent de pe locul trei sau patru să vină în turul doi în locul altui concurent. Pentru că el vine din cu toată altă fază a competiției electorale. Este turul întâi și este turul doi. Adică dacă se retrag toți candidații, ajung în turul doi niște candidați care nu au beneficiat de susținerea populară, de votul oferit de alegători? Totuși, suntem încrezători că noua conducere a CEC-ului este formată din profesioniști și nu vor admite încălcarea legii”, a spus Vadim Banari.

La final, Marina Tauber a solicitat tuturor cetățenilor, partidelor politice, partenerilor noștri străini, reprezentanților misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale să urmărească atent ceea ce se întâmplă la Bălți și să nu admită comiterea acestor abuzuri.

„Cel mai bun vaccin pentru virusul contra escrocilor și celor care fac diverse combinații și scheme este ieșirea în masă la urne, în cel de-al doilea tur de scrutin, din 5 decembrie. Ați făcut asta o dată, în 21 noiembrie, când ați votat cu sufletul și inima. Vă sunt recunoscătoare pentru această susținere masivă. Haideți să nu permitem nimănui să ne distrugă planurile și visurile. Eu cred că binele și sinceritatea, în mod obligatoriu, vor învinge răul și toate schemele”, a conchis Marina Tauber.

Reamintim faptul că Marina Tauber, candidatul Partidului „Șor” pentru funcția de primar al municipiului Bălți, a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie, învingându-i cu un scor zdrobitor pe ceilalți concurenți electorali. Mai exact, Marina Tauber a acumulat aproximativ 50 la sută din sufragii. Prin urmare, în data de 5 decembrie, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia Marina Tauber va concura cu candidatul independent Nicolae Grigorișin.


Pub