Fostul viceministru de Interne, Ion Țurcan, învinuit într-un dosar de îmbogățire ilicită a fost reținut pentru 72 de ore

Fostul viceministru de Interne, Ion Țurcan a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta este cercetat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către Mariana Cherpec, purtătoare de cuvânt a Procuraturii Generale.

Foto: zdg.md

Procurorii au descins cu percheziții la domiciliul fostului viceministru de Interne, Ion Țurcan. 

Fostul viceministru al Afacerilor Interne Ion Țurcan, tot el și fost președinte al raionului Criuleni, ar putea rămâne fără avere. Asta după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat o diferență substanțială în mărime de aproximativ 390 de mii de lei între averea dobândită și veniturile realizate, precum și deținerea nejustificativă a acesteia.

În aprilie, Ziarul de Gardă scria că generalul Ion Țurcan, fost viceministru al Afacerilor Interne, care timp de 10 luni a deținut funcția de președinte al raionului Criuleni din partea PD, și-a scos în vânzare casa de lux, situată pe malul Nistrului, fiind gata să dea locuința la schimb cu un apartament, materiale de construcție și chiar cu o mașină. Proprietar al imobilului însă se prezenta un bărbat pe nume Alexandru, prin intermediul căruia Țurcan încerca să își vândă imobilul. Deși în declarațiile de avere și interese personale, fostul șef al Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” scria că locuința a fost obținută printr-un act de donație și că valoarea acesteia este de 125 de mii de lei, pe site-ul de anunțuri prețul cerut era de 320 de mii de euro, echivalentul a peste 6,8 milioane de lei sau de 55 de ori mai mult decât acesta indica în actele prezentate Autorității Naționale de Integritate.


Pub