Platon, despre raportul Nataliei Gavrilița: „Poante de-o rublă, conținut de 2 copeici. S-a plâns pe 3 crize și s-a lăudat că a făcut shopping de vaccinuri”

Omul de afaceri Veaceslav Platon a venit cu mai multe critici privind raportul de 100 de zile de activitate a actualului Guvern. „Natalia Gavrilița și-a început raportul cu trucul „regina karaoke”. Poante de-o rublă, conținut de 2 copeici”, a scris acesta pe rețele. Platon nu a trecut cu vederea nici activitatea de un an a președintei Maia Sandu, spunând că „este complet diletantă”.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Partea 1

Natalia Gavrilița și-a început raportul pentru primele 100 de zile de guvernare cu trucul „regina karaoke”. Poante de-o rublă, conținut de 2 copeici. Au fost utilizate - umplutura flirtului, elementele „bărbia grea” și „viața e că*at”.

Mai pe scurt, conferința de presă a fost desfășurată sub deviza „Nasul e la mijloc, urechile prin părți, de ce-ar mai avea nevoie acești bărbăței”. Din primele minute prim-ministra a mers în atac. Femeiește. A început a se plânge, spunând cât îi e de greu, întrucât deodată trei crize au luat-o prin surprindere. Cu privire la cea de-a patra criză, care le-a hipertrofat pe primele trei până la nivelul de nerezolvat, ea a tăcut cu modestie. E vorba de criza intelectuală. Dar aici îi putem da iertare - nici n-a bănuit de ea. Prin urmare, doamna Gavrilița a început a enumera activitățile zilnice, de rutină, de nivelul oricărui viceministru. Prima reușită - procurarea a 400 mii de teste și vaccinuri, deși o parte din vaccinurile anterioare, cu procurarea cărora s-a lăudat Maia Sandu în primele sale 100 de zile a mandatului prezidențial, au expirat. Fetelor, voi ați cumpărat niște preparate medicale din banii noștri. Ați făcut shopping. Eu am avut trei soții. Fiecare din ele adora să meargă la farmacie. Dar pe niciuna n-a vizitat-o ideea de a considera mersul la farmacie drept reușită. Orice manager al unei companii farmaceutice vă va procura o asemenea cantitate în decursul a două zile. Cu ce vă lăudați voi? În mod special m-a bucurat reușita „distribuirii prin spitale a noilor ventilatoare”! Natașa, am senzația că până la funcția de premier ai vândut Herbalife și Oriflame, iar acum ai decis să le bagi medicilor și ventilatoare. Dar a se lăuda cu faptul că au mers prin cluburi și restaurante, au împuns oamenii cu țevile puștilor solicitând certificatele de vaccinare, ar putea doar niște debili mental. Adică, împotriva celei de-a patra crize, Dvs. și Maia vaccin n-ați găsit.

Iar acum vă voi demonstra că Dvs. și ca ministru al finanțelor sunteți complet diletantă, pe care chiar și la păscut oile ar fi periculos s-o trimiți. Deși, Dvs. și prietena Dvs. Maia, ați fi putut să le citiți ore privind lupta cu corupția, și chiar să organizați o secție de vot pe imaș! Să micșorezi TVA-ul pentru HoReCa de la 12% la 6% a fost nu doar inutil, dar și dăunător. Chestia constă în faptul că TVA-ul de debit intra pentru acest grup de întreprinderi cu cota de 20%, iar cel de credit ieșea cu 12%. Reieșind din practica acestui business, TVA-ul de debit îl acoperea totalmente pe cel de credit și încă mai rămânea ceva. Dar întrucât statul nu rambursează TVA-ul pentru livrările interne, de facto, excesul revine pierderilor. Iar dacă acesta ar putea fi primit în cadrul livrărilor către persoane juridice, atunci de la scăderea până la 6% situația doar s-a înrăutățit. Mai pe scurt, sunt femei în satele moldovenești care și calul în galop îl vor asigura, și casa în flăcări o vor vinde.

PS: Eu merg la culcare. Iar splendoarea și sărăcia curtezanelor moldovenești vom continua să o examinăm peste câteva zile”, a comentat Platon.

Prim-ministra Natalia Garilița a declarat că Guvernul s-a isprăvit cu mai multe provocări în cele 100 de zile de activitate și guvernarea a reușit să aducă „bani în țară și în buzunarele oamenilor”. Natalia Gavrilița a prezentat, la data de 11 noiembrie, raportul de activitate a Guvernului, la 100 de zile de mandat.


Pub