Fracțiunile parlamentare au decis pe cine să delege în Consiliul Audiovizualului: Numele potențialilor membri

Larisa Turea și Orest Dabija sunt candidații înaintați de fracțiunea PAS pentru funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. Președinta Comisiei parlamentare de Cultură, Liliana Nicolăescu-Onofrei a dezvăluit în această seară numele tuturor candidaților. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Foto: Unimedia

Aceasta a menționat că BECS a înaintat-o pe Tatiana Crestenco, iar fracțiunea Șor pe Svetlicinîi Anastasia.

Totodată, organizațiile de media i-au înaintat pe următorii candidați: Verșinin Alexandru, Rîbca Eugeniu, Aneta Gonța – expertă de media, Saharneanu Valeriu și Călugăru Larisa.

Președinta Maia Sandu a propus candidatura jurnalistului Ruslan Mihalevschi la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, din partea instituției prezidențiale, iar Guvernul a înaintat candidatura Lilianei Vițu.

Consiliul Audiovizualului este constituit din șapte membri, desemnați pentru un mandat de șase ani: trei sunt propuși de către fracțiunile parlamentare, doi - de organizațiile societății civile, unul - de Președinție și unul - de Guvern.

În cadrul ședinței plenare din 11 noiembrie, deputații au audiat raportul de activitate al Consiliului Audiovizualului Republicii Moldova (CA), pentru anul 2020. În consecință, raportul a fost respins, cu votul a 55 de deputați PAS. Proiectul de hotărâre adoptat mai prevede demiterea de drept a membrilor Consiliului Audiovizualului.


Pub