image
Sursa foto: Președinție.ro

VIDEO: Ceremonia de întâmpinare a președintelui RM, Maia Sandu, de către președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Maia Sandu întreprinde astăzi o vizită oficială la București la invitația şefului statului român, Klaus Iohannis. Este prima vizită oficială în România după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

Ceremonia de întâmpinare a președintelui RM, Maia Sandu, de către președintele României, Klaus Iohannis poate fi urmărită mai jos.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la București, vizita reprezintă un bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie.

Consultările politice ale celor doi preşedinţi au scopul de a consolida cooperarea bilaterală la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României.

Noutăţile partenerilor

comentarii: