Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Atenție, călători! Încep lucrările de reabilitare la birourile vamale Sculeni și Albița

Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează participanții la traficul transfrontalier despre demararea, de către partea română, a lucrărilor de reabilitare a birourilor vamale de frontieră Sculeni și Albița.

Estimând că timpii de traversare a frontierei vor crește, atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri, pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se supun controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Direcția Generală a Vămilor din România sugerează utilizarea de rute alternative, cum ar fi punctele de trecere a frontierei Costești-Stânca, Lipcani-Rădăuți Prut, Cahul-Oancea, Giurgiulești-Galați.

În prezent, posturile vamale de frontieră Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița și Giurgiulești-Galați sunt incluse în lista posturilor de inspecție la frontieră în care sunt organizate controale sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, urmând a se face demersuri pentru includerea postului vamal Costești-Stânca în această listă.

Pentru a evita eventuale inconveniențe, Serviciul Vamal recomandă transportatorilor de mărfuri și călătorilor să ia în considerare aspectele menționate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: