(video) „Minciună mare galbenă” și „Flash-mob de doi bani” a pus paie peste focul „ACUM”: Replici între Năstase și Popa, întrerupte de Mandatîi, la CMC

Schimb de replici între consilieri pornit de la o declarația a lui Andrei Năstase. Acesta a acuzat PAS de „troc cu socialiști” din 12 noiembrie pentru un loc în Comisia buget și finanțe, iar în schimb -  „votul pentru o taxă pusă pe umerii locuitorilor din Chișinău”. În replică, consiliera PAS, Zinaida Popa, i-a spus lui Năstase că ce au votat era „niște chestii de cuvinte care se modifică ca rezultat a Curții Constituționale” și i-a cerut explicații de ce nu este prezent la ședință atunci când colegii din formațiunea au trocuri cu PSRM. La discuție a intervenit și consiliera Aliona Doroș.

Foto: captură video

„Atunci când s-a votat taxa de salubrizare asta a fost în 2020, iar fracțiunea nu a votat atunci. Atunci când executivul a venit să prezinte regulamentul privind implementarea acestei taxe, noi am avut întrebări și am votat împotrivă. Atunci când reprezentanții executivului au venit să ne prezinte decizia cu privire la operarea de modificări la decizia nr. 7/1, PAS a votat, este decizia CC care vine să se zică anumite modificări de cuvinte. Sunt niște chestii de cuvinte care se modifică ca rezultat a Curții Constituționale, vă rog, domnul Năstase, mai bine explicați de ce nu veniți la ședință atunci când colegii dumneavoastră votează Puz-uri și când au trocuri cu PSRM și primarul Ion Ceban”, a spus Zinaina Popa.

Iarăși manipulări marca galbenă PAS, iar aceleași manipulări de cuvinte ca să se justifice, Verificați cetățeni”, a intervenit Aliona Doroș.

„Atunci când nu sunt argumente noi trecem și folosim „manipulare””, a replicat Popa.

Cu o replică și un îndemn a venit și Andrei Năstase.

„Preocuparea noastră rămâne constantă dreptatea și o viață mai bună pentru cei din Chișinău. Nu venim în fața oamenilor cu tot felul de flash-moburi și cerem mai multe subvenții pentru oameni, nu așa, așa îl creșteți pe Ion Ceban. Are niște oponenți de doi bani, care fac flash-moburi, astăzi în Moldova există o singură Primărie în care Consiliul a decis să ajute cu 40%, dar atunci când ieșim cu flash-moburi de 2 capici și atacăm primarul îl ducem în sondaje la cele mai înalte cote. Îndemn colegii să înceteze la aceste războaie politice”, a spus Năstase.
Flash-mob la Primăria Chișinău, ieri dimineață. Consilierii PAS, alături de câțiva chișinăuieni, au scandat „Iarna-i grea, omătu-i mare, ajutor nu dă primarul”, în semn de protest că proiectul prin care solicită majorarea compensației pentru căldură, pentru perioada rece a anului, de la 40 la 60%, ar fi fost blocată de Ion Ceban. În replică, edilul a declarat că „este de râsul curcilor ca guvernarea, care deține toate instituțiile importante în stat, să facă protest” și că dacă ar fi mers la Comrat sau Dondușeni cu astfel de acțiuni, „posibil ar fi luat și bătaie”.


Pub