(video) Maia Sandu și Klaus Iohannis, declarații de presă după întrevedere: România va fi mereu aproape de R. Moldova
Președintele României, Klaus Iohannis, și Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită oficială la București, au făcut declarații de presă. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, și ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, au semnat foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare Republica Moldova și România.
Foto: Captură de ecran

Am convenit să acordăm prioritate monitorizării implementării proiectelor, comunicării publice cu privire la contribuția României, asigurării unei co-finanțări din partea Republicii Moldova, chiar și simbolice. Toate aceste acțiuni vor fi în atenția autorităților și la următoarea ședință comună ale ambelor Guverne”, a declarat Popescu.

„Sunt deosebit de bucuros să primesc astăzi vizita dumnevoastră oficială, aici la București. Am avut în acest an un dialog bilateral extrem de intens. Am efectuat o vizită la Chișinău pe 27 august și am avut atunci discuții.

Adresez mulțumiri doamnei președinte, autorităților din Moldova și medicilor pentru ajutorul valoros pe care ne l-a oferit recent. În momentele grele generate de pandemia de Covid-19. Așa cum știți echipe de medici și asistenți din Republica Moldova au venit în România pentru a lupta în prima linie, alături de colegii lor din România. Efortul și dedicarea personalului din Moldova a salvat vieți. Nu vom uita acest gest. Dorim ca Moldova să se dezvolte pe model European în beneficiul cetățenilor săi. România va rămâne în continuare cel mai apropriat prieten al Republicii Moldova”, a declarat Iohannis.

„Mă bucur să mă aflu astăzi la București cu mai mulți colegi și că am făcut această vizită în primul an de mandat. În 2021 Moldova a simțit mereu umărul României alături care ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize. Republica Moldova a primit primele donații de vaccin anti-Covid și să salvăm mii de vieți. România este cel mai mare donator de vaccin pentru noi, iar la ele se adaugă milioane de unități de echipamente de protecție”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului, Maia Sandu, efectuează astăzi, 23 noiembrie, o vizită oficială în România. Președintele României, Klaus Iohannis a întâmpinat-o la Palatul Cotroceni. După ceremonia oficială de primire și discuțiile cu participarea delegațiilor, cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună.



Pub