Echipa Partidului „Șor” a iluminat aproape toate satele din raionul Orhei

Aproape toate localitățile din raionul Orhei au fost iluminate de echipa Partidului „Șor”. Recent, a fost inaugurat iluminatul public în satul Teleșeu, acolo unde echipa lui Ilan Șor a construit și un teren de joacă. Oamenii sunt foarte bucuroși că localitatea lor este iluminată și că se simt în siguranță. Potrivit lor, lipsa iluminatului public le-a creat multe probleme până nu demult.

Foto: partidulsor.md

„Locuiesc la marginea satului. Seara, după muncă, eram nevoită să merg prin întuneric până acasă. Acum, suntem foarte mulțumiți că avem lumină. Nu ne mai este frică. Sperăm la mai bine”, a spus o locuitoare a satului Teleșeu.

„Era foarte greu pe timp de noapte. Acum este foarte bine”, a spus o altă femeie.

„E altă atmosferă acum, ca de oraș. Ne bucurăm mai mult pentru viitorul copiilor noștri. Mulțumim dlui Șor și echipei Partidului „Șor”. Până nu demult, imediat ce se înnopta, trebuia să ne grăbim spre casă, acum putem să ne continuăm treaba și să ajungem în siguranță la destinație”, a spus un locuitor al satului Teleșeu.

„Sunt bucuros și îi spun un mare mulțumesc echipei care a montat corpurile de iluminat. Nicio mahala nu este neiluminată, avem lumină pe toate străzile”, a menționat primarul satului Teleșeu, Ion Dediu.

Potrivit președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, proiectul iluminatului public din Teleșeu a costat bugetul raionului peste un milion de lei. În ultimii doi ani, Consiliul Raional Orhei a alocat peste 50 de milioane de lei pentru iluminarea a aproape toate localitățile din raion.

„Iluminatul stradal este un proiect de suflet. Banii pentru iluminarea satului Teleșeu au fost alocați la îndrumarea lui Ilan Șor. Acum, satul Teleșeu se vede ca în palmă. Vă garantăm un flux mare de turiști. Toate satele din această zonă prind viață. Diferența dintre noi și ceilalți este că noi facem pași mici și siguri și doar înainte, cu frică de Dumnezeu, cu aplecare față de banii oamenilor și cu multă, multă muncă”, a afirmat Dinu Țurcanu.

Iar vicepreședintele raionului Orhei, Irina Bogaciuc, le-a urat oamenilor sănătate și să aibă parte de siguranță atunci când vor merge pe străzile din localitatea lor, dar și în toate satele și orașele din țara noastră.

Și primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, a avut un mesaj pentru locuitorii satului Teleșeu.

„Partidul „Șor” este singura formațiune care se ține de cuvânt. Tot ceea ce vă cerem este să aveți răbdare, pentru că lucrurile frumoase abia încep și vor continua. Întrucât aveți lumină pe străzi, vă doresc să aveți lumină și în suflet”, a menționat Pavel Verejanu.

La inaugurarea iluminatului public a fost prezent și președintele de onoare al Partidului „Șor”, consilierul municipal Chișinău, Valerii Klimenko. El și-a exprimat speranța că va veni ziua în care toate localitățile din Republica Moldova se vor dezvolta la fel ca cele din raionul Orhei, fapt ce le va asigura un viitor.

„Potrivit datelor oficiale, din 2010 până în 2020, 15 sate din țara noastră au rămas fără niciun locuitor. De ce se întâmplă asta? Pentru că puterea se ocupă de tot ce vrei, de fotolii, funcții, este preocupată să-și promoveze rudele în posturi cu salarii bune. Satele noastre se confruntă cu mari probleme, mai exact, cu lipsa sistemului de apă și canalizare, cu lipsa locurilor de muncă. Slavă Domnului că există o formațiune politică – Partidul „Șor”, care are grijă să dezvolte localitățile noastre”, a menționat Klimenko.


La eveniment a fost invitat și deputatul Partidului „Șor”, Marina Tauber, care a declarat că, în curând, raionul Orhei va fi primul din țară a cărui localități sunt iluminate integral.

„Punem încă o bifă în dreptul angajamentelor noastre publice, care au fost asumate în fața oamenilor începând cu 2015. Aceasta este încă o dovadă a faptului că ceea ce spune Ilan Șor, cel care a inițiat toate proiectele din orașul și raionul Orhei, se îndeplinește. Iluminatul stradal înseamnă foarte mult pentru o localitate, atât din punct de vedere social, cât și al securității și asigură dezvoltare”, a declarat Marina Tauber.

Totodată, președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, i-a felicitat pe locuitorii din Teleșeu cu ocazia faptul că a ajuns lumina și pe străzile localității lor. Totodată, el le-a promis oamenilor că echipa sa va continua să investească în proiecte de infrastructură, astfel încât satele și orașele noastre să fie locuri din care nimeni să nu vrea să plece și să vrea oricând să revină.

„Mă bucur să vă știu în siguranță și fără frică când va trebui să mergeți noaptea pe drum. Mă bucur că ai voștri copii au un teren de joacă numai al lor, unde, de asemenea, se simt în siguranță. Fiecare proiect de acest fel înseamnă un pas înainte spere o viață mai bună. Vă felicit pentru această realizare și vă asigur că schimbările în bine, începute de echipa noastră, nu se vor opri aici. Vom continua să investim în proiecte de infrastructură menite să vă aducă mai mult confort și sentimente de liniște. Puteți conta oricând pe susținerea mea și a echipei mele. Aveți cuvântul meu de onoare”, a dat asigurări Ilan Șor.

În raionul Orhei sunt 74 de localități. 70 dintre acestea au fost iluminate de echipa lui Ilan Șor, din 2015 și până în prezent. (P.)


Pub