(doc) Slusari: Notele de la SIS pe averile lui Musteață, procurate de Damir. Iată cu cine preferă Sandu, Litvinenco și Stamate să „reformeze” justiția

Fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a publicat „nota informativă de la SIS pe numele lui Dorel Musteață și Ninei Cernat”. „Vedeți despre câte apartamente, case de lux, terenuri și automobile este vorba... Aștept reacția la aceasta notă informativă și abrogarea hotărârii Parlamentului privind numirea lui Musteață în funcția de judecător CSJ”, a scris Slusari pe rețele.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Aceasta este nota informativă de la SIS pe numele lui Dorel Musteață și Ninei Cernat. Vedeți despre câte apartamente, case de lux, terenuri și automobile este vorba. Vedeți cine și cu cine sunt cumătrii și cine a deservit pe Platon în cadrul operațiunii Laundromat.

Nu comentez mult! Puteți citi singuri și să faceți concluzii!

Mă bucur că s-a pornit lupta cu îmbogățirea ilicită, în special în rândurile judecătorilor. Dar important ca acest proces să nu fie unu selectiv și să nu fie condus de cel, care în perioada lui Plahotniuc s-a înfruptat pe deplin din treuca oligarhului.

După cum vedeți, domnul Stoianoglo a avut toata informația la dispoziția din ianuarie 2020, însă nu a pornit dosar penal. Atunci Dorel Musteață era loial regimului Dodon-Platon, iar mai apoi, probabil domnul Procuror General s-a gândit la târguri politici. Evident că aceeași informația a primit și doamna Sandu, și domnul Litvinenco și doamna Stamate. Însă dânșii au preferat să „reformeze” justiția cu Dorel Musteață și Nina Cernat.

Aștept reacția la aceasta notă informativă și abrogarea hotărârii Parlamentului privind numirea lui Musteață în funcția de judecător CSJ”, afirmă fostul deputat.




Slusari a publicat anterior un act care arată că „un oarecare Dorel Musteață, care procură în 2017 tocmai două apartamente în centru capitalei cu puțin peste 40 mii euro”. „Din ultima declarație de avere a „reformatorului” justiției puteți afla că dânsul are în proprietate un apartament de lux, cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, pe care l-a primit drept donație, în 2019, de la o rudă. Dânsul zice că este de la soacră”, scrie Slusari.

Avizul Comisiei Juridice Numiri și Imunități privind numirea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, la CSJ a provocat mai mute discuții. Fostul procuror al mun. Chișinău, Ivan Diacov, susține că „Musteață a „ajutat” la demolarea Procurorului General, iar acum trebuie cumva remunerat”. Cu o reacție a venit și fostul președinte al CC, Alexandru Tănase.

Președintele interimar al CSM, Dorel musteață a fost numit judecător la Curtea Supremă de Justiție. Parlamentul a susținut, joi, candidatura acestuia cu 52 de voturi pentru. Totodată, și Ghenadie Plămădeală a fost numit în funcția de judecător la CSJ. Candidatura acestuia a fost susținută cu voturile a 55 de deputați.


Pub