Xi Jinping l-a invitat pe „bunul său prieten” Putin la Jocurile Olimpice de Iarnă, chiar dacă Rusia are interdicție de participare

Xi Jinping l-a invitat pe Vladimir Putin la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing în ciuda faptului că Rusia are interdicție de participare la acest eveniment sportiv. Purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Zhao Lijian, a declarat că Xi Jinping și-a dorit ca „bunul său prieten” Vladimir Putin să asiste la Jocurile Olimpice de Iarnă, care se vor desfășura între 4 și 20 februarie, și că liderul de la Kremlin a acceptat, transmite digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Xi Jinping a fost prezent, la rândul său, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, în Rusia, în 2014.

„Considerăm că asta va arăta din nou parteneriatul dintre China și Rusia. Sperăm și suntem convinși că sportivii din țările noastre vor stabili noi recorduri”, a spus Zhao Lijian.

Sportivii ruși vor trebui să concureze ca sportivi neutri, deoarece Rusia ca țară are interdicție de participare din cauza unor acuzații legate de un program de dopaj sprijinit de stat, la Jocurile de la Soci, și de acoperirea lui ulterioară.

Președintele american a declarat că ia boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing drept formă de protest față de reprimarea uigurilor de către China și încălcarea gravă a drepturilor omului în această țară.


Pub