Noi locuri pentru comerț ambulant, adjudecate la licitație: Gherete cu presă periodică și pentru comercializarea florilor, în valoare totală de 4,6 mil. lei

Primăria Chișinău informează că astăzi au fost desfășurate trei licitații deschise nr.7, nr.8 și nr.9, pentru obținerea dreptului de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul capitalei, pentru comercializarea presei periodice și a florilor, unde au fost adjudecate 12 locuri.

Foto: Primăria Municipiului Chișinău

Astfel, din cele 52 loturi expuse inițial, au fost adjudecate pentru 9 presă periodică și 4 de comercializare a florilor, în valoare totală de 4,67 milioane de lei.

Prețul inițial al loturilor scoase la concurs, a variat de la 241 mii lei până la 350 mii lei. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că în ultimii doi ani, s-a reușit transparentizarea și legalizarea modului de adjudecare a loturilor pentru amplasarea unităților de comerț ambulant în municipiul Chișinău. Totodată, edilul capitalei a reiterat faptul că este inadmisibil să se mai ofere surse financiare într-un mod ilegal și netransparent pentru utilizarea spațiilor municipale, fără a participa la formarea bugetului local.

Până în data de 12.11.2021, în total, au fost organizate 6 licitații cu strigare, fiind încasate 52,2 milioane lei. Dintre care 2,7 mil. lei – acont achitat anterior licitației, 36,2 mil. lei – I rată, achitată până la încheierea contractului și 12,4 mil. lei – rate achitate ulterior conform graficului de achitare, anexă la contractele încheiate.


Pub