Ceban către PAS, care îi cere compensații mai mari la căldură: „Ați făcut „treaba mare” și veniți ca eu să strâng din urma voastră? Noi și așa strângem din urma voastră”

Primarul capitalei, Ion Ceban, este supărat foc pe deputații și consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, care au organizat un flash-mob prin care au cerut compensații la factura de gaz de la autoritățile locale. „Ați făcut treaba mare și vii ca eu să strâng din urma voastră? Noi și așa strângem din urma voastră, pentru că din cauza creșterii costurilor pentru energia termică la acele 90 de milioane pe care noi le alocăm, va trebui să identificăm încă 53 de milioane drept alocații”, a declarat Ion Ceban la „Puterea a patra”, de la N4.

Foto: UNIMEDIA

I-am văzut protestând la primărie, deputați și consilieri al Partidului Acțiune și Solidaritate, eu mai mare prostie nu am văzut, deci tu ești la guvernare, ai Guvern, Parlament și Președinție și vii și protestezi la primărie?

Municipiului Chișinău, astăzi, oferă compensarea a 40 la sută din factură, deci dacă aveți 3000 de lei factura, 1300 plătește municipalitatea direct la furnizor pentru toate 6 luni de zile, nimeni în țară nu oferă nici 10 la sută.

Guvernul ce face, compensațiile pe care le-a propus sunt de la 500 mărite la 700 de lei, deci 200 de lei. Mie mi se pare că o astfel de abordare este pur și simplu inadmisibilă, deci tu ai făcut „treaba mare” și vii ca eu să strâng din urma ta? Noi și așa strângem din urma voastră, pentru că din cauza creșterii costurilor pentru energia termică la acele 90 de milioane pe care noi le alocăm, va trebui să identificăm 53 de milioane suplimentar pentru că acestea 45 la sută ca pondere în factură vor crește”, a menționat Ion Ceban.

Replica dură a lui Ceban vine după ce consilierii PAS, alături de câțiva chișinăuieni, au scandat, ieri, în fața primăriei capitalei: „Iarna-i grea, omătu-i mare, ajutor nu dă primarul”, nemulțumiți că primarul ar fi blocat un proiect prin care aceștia solicită majorarea compensației pentru căldură, pentru perioada rece a anului, de la 40 la 60%.

„Dacă mergeau acești deputați și consilieri la oricare altă primărie din țară, la sigur ar fi luat bătaie, vă spun cu siguranță”, a comentat Ceban.

La ședința CMC din 18 noiembrie, subiectul compensațiilor a provocat un scandal între consilierii PAS și PSRM.


Pub