image
Sursa foto: border.gov.md

FOTO // Cinci cetățeni moldoveni, documentați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale falsificate

Cinci cetățeni moldoveni sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale falsificate. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Leușeni și Sculeni, la sfârșitul săptămânii trecute.

Două cărți de identitate românească și bulgărească și un permis de conducere eliberat de autoritatea competentă din Bulgaria, toate cu semne vizibile de falsificare, au fost depistate asupra a trei bărbați cu vârstă cuprinsă între 22 și 58 de ani. Posesorii nu au prezentat documentele la controlul de frontieră, ci au fost descoperite în urma unor verificări suplimentare.

La audieri, persoanele vizate au declarat că și-au perfectat actele prin intermediari, contra unor sume între 100 și 300 de euro.

Pentru a fi scutiți de regimul carantinei, doi cetățeni moldoveni au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare, ca dovadă a imunizării împotriva virusului Covid-19. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că la data administrării vaccinurilor persoanele respective nu se aflau în Republica Moldova, deși certificatele au însemnele unor instituții medicale autohtone.

Unul dintre posesori a menționat că într-adevăr s-a imunizat împotriva virusului Sars-cov-2, dar s-a comis o eroare cu referire la data notată în certificat. Celălalt bărbat a declarat că nu-și amintește ziua concretă când s-a vaccinat și nici nu știe tipul vaccinului primit.

Pe numele celor cinci bărbați s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor. Actele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. Polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și atragerea la răspundere corespunzătoare.

border.gov.mdborder.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: