image
Sursa foto: costums.gov.md

Zece tentative de trafic ilicit de mărfuri, prevenite de Serviciul Vamal în ultimele trei zile // FOTO

În ultimele 72 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit zece tentative de trafic ilicit de mărfuri. Vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au depistat 290 de pachete de țigări în valiza unui tânăr de 22 de ani, în cadrul controlului bagajelor pasagerilor cursei aeriene Chișinău-Londra.

Bunuri nedeclarate au fost descoperite și în valizele a doi pasageri ai cursei Moscova-Chișinău, care transportau articole vestimentare în cantități comerciale și părți componente pentru utilaj industrial, nedeclarate.

Și angajații postului vamal Leușeni au prevenit introducerea în țară a mai multor loturi de mărfuri nedeclarate, printre care produse alimentare, produse chimice de menaj, produse de igienă personală, produse cosmetice, dispozitive de stocare a datelor etc.

De asemenea și ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au contracarat alte trei tentative de transportare ilegală a bunurilor, ca urmare a controlului efectuat asupra autovehiculelor de mărcile „Dacia Logan”, „Skoda Superb” și „Ford Transit”, stopate pe traseul Chișinău-Anenii Noi, în comun cu angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP. Ofițerii vamali au depistat loturi de articole vestimentare, produse și suplimente alimentare de origine străină, în cantități comerciale, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta acte confirmative.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

În această perioadă funcționarii vamali au identificat 35 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive) și cinci cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

costums.gov.mdcostums.gov.md
costums.gov.mdcostums.gov.md
costums.gov.mdcostums.gov.md
costums.gov.mdcostums.gov.md
costums.gov.mdcostums.gov.md
costums.gov.mdcostums.gov.md
costums.gov.mdcostums.gov.md
costums.gov.mdcostums.gov.md
costums.gov.mdcostums.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: