icon

Dezvoltarea mediului de afaceri, discutată de premierul Natalia Gavrilița cu reprezentanții Asociației Businessului European

18-11-2021 15:45
409

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție în format online cu membrii Asociației Businessului European (EBA), în cadrul căreia a fost abordată situația economică actuală și măsurile care pot fi întreprinse pentru susținerea mediului de afaceri. 

 

Natalia Gavrilița a menționat că prioritatea numărul unu a Guvernului este reforma justiției și combaterea corupției, măsuri necesare pentru ca investitorii să aibă încredere în instituțiile statului și să activeze în condiții de predictibilitate și stabilitate. „Acțiunile Guvernului sunt orientate spre susținerea businessului și dezvoltarea mediului de afaceri. Una dintre primele măsuri a fost digitalizarea serviciilor publice. Aceasta, la rândul său, va facilita dezvoltarea afacerilor, va reduce povara birocratică și va economisi resurse financiare și timp atât pentru autorități, cât și pentru mediul de afaceri”, a declarat Gavrilița. 

 

Totodată, s-a discutat despre criza energetică și despre importanța diversificării surselor de energie. În acest context, Natalia Gavrilița a menționat că Guvernul va întreprinde toate măsurile necesare pentru a debloca barierele existente, astfel ca investitorii să poată dezvolta proiecte energetice.

 

În cadrul ședinței a fost abordat și subiectul responsabilității extinse a producătorilor - o politică de mediu în care responsabilitatea producătorului unui produs este extinsă până la stadiul post-consum. În perioada următoare, va fi creat un grup de lucru cu participarea reprezentanților mediului de afaceri, Ministerului Finanțelor și Ministerului Mediului. 

 

Membrii EBA au salutat acțiunile Guvernului în mai multe sectoare cheie, care, potrivit lor, vor contribui la dezvoltarea antreprenoriatului în Republica Moldova. Au menționat importanța evenimentului Moldova Market Day care a avut loc la Londra care va deschide piața Moldovei pentru fluxurile de capital internațional.

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30