Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, se va delista de la Bursa de la Londra. Dă vina pe Brexit

22 Nov. 2021, 08:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
22 Nov. 2021, 08:42 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania irlandeză Ryanair (simbol bursier RYA) va demara procedurile de delistare de pe bursa de valori din Londra (LSE) din cauza regulilor implementate în urma Brexitului, care spun că operatorii aerieni trebuie să fie controlaţi şi deţinuţi majoritar de entităţi prezente în interiorul blocului comunitar, potrivit Reuters.

„Volumul de tranzacţionare al acţiunilor listate pe LSE nu justifică nivelul de costuri asociate cu o asemenea listare şi accesul la procesele de trading, astfel încât să consolideze lichiditatea oferită de o piaţă reglementată în beneficiul tuturor acţionarilor”, a declarat Ryanair. Societatea a notificat Autoritatea britanică de Conduită Financiară (FCA) că îşi va delista oficial acţiunile pe 20 decembrie, la ora 08:00.

Anterior, Ryanair a spus că decizia „ar fi în linie cu un trend de tranzacţionare a acţiunilor în Uniunea Europeană post-Brexit”. Operatorul susţine că va efectua o listare pe piaţa principală a bursei din Dublin, solicitându-le până acum mai multor acţionari să îşi vândă o parte din acţiuni pentru a se încadra în regulile impuse de UE, scrie ZF.

„Listarea pe piaţa Euronext din Dublin va oferi acţionarilor cel mai ridicat nivel de siguranţă, incluzând aici respectarea codului de guvernanţă corporativă din Marea Britanie”, adaugă Ryanair.

În T3/2021, compania a înregistrat un profit de 225 de milioane de euro, primul rezultat pozitiv din T4/2019, înaintea de a lua naştere pandemia de coronavirus. Totuşi, CEO-ul Michael O’Leary estimează că Ryanair va încheia anul cu pierderi cuprinse între 100 şi 200 de milioane de euro. În intervalul martie-septembrie, prima jumătate a actualului exerciţiu financiar, Ryanair a pierdut 48 de milioane de euro, de la minus 411 milioane de euro anul trecut. În aceeaşi perioadă din 2019, compania a obţinut un profit de 1,3 miliarde de euro. Vineri, acţiunile RYA scădeau cu 2,6% la ora 13:00, fiind pe plus cu 3,1% în 2021. Capitalizarea era de 17,7 miliarde de euro.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 15:19
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
25 Apr. 2024, 15:19 // Slider //  Soroceanu Olga

Moldindconbank reconfirmă că una din prioritățile sale este investiția în sistemul educației de calitate în Republica Moldova și anunță cu mândrie aderarea la Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație”.

„Moldova pentru Educație” este o inițiativă a Ministerului Educației și Cercetării (MEC), desfășurată sub patronajul Președinției Republicii Moldova. 

„Evenimentul este dedicat mediului de afaceri pe care vrem să-l aducem mai aproape de educație. Ne bucurăm că sunt companii care recunosc că investițiile în educație înseamnă o investiție în capitalul uman, în viitorii lor angajați și sunt alături de noi pentru a rezolva provocările strategice pe care le are sistemul nostru și a oferi educație de calitate pentru fiecare copil”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, în cadrul lansării Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație”, eveniment care a avut loc în Săptămâna Educației. 

Moldindconbank este una dintre cele 11 companii care vor contribui, cu finanțări în valoare totală de 17 milioane de lei pentru proiectul lansat. Resursele vor fi alocate pentru dotarea sălilor de studii, laboratoarelor, bibliotecilor școlare, sălilor de sport, dar și construcția de sere pentru lecțiile de biologie, achiziționarea și instalarea echipamentelor pentru rețeaua de Internet, bibliotecilor digitale etc. 

Angajamentul de participare la inițiativa Ministerului Educației a fost reconfirmat din partea Moldindconbank de către prim-vicepreședintele Comitetului de Conducere al băncii, Victor Cibotaru.

„Moldindconbank permanent se implică în proiecte sociale de amploare. „Moldova pentru Educație”, în opinia noastră, este un proiect foarte important și nu am putut să nu dăm curs invitației de a participa la el și venim cu o contribuție de 2 milioane de lei. Ținând cont de faptul că Moldindconbank mai mult s-a implicat în diferite proiecte pentru dezvoltarea sportului pentru tineri și copii, donația aceasta am dori să o canalizăm pentru reparația și amenajarea sălilor sportive și terenurilor sportive în școlile din Republica Moldova”, a oferit detalii prim-vicepreședintele Comitetului de Conducere al Moldindconbank.

Prezent la evenimentul de lansare a Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație”, Președintele Parlamentului Igor Grosu a precizat, că pentru a fi realizat cu succes, proiectul necesită susținere atât din partea autorităților, cât și a mediului de afaceri. 

„Ne propunem să mobilizăm eforturile Guvernului, ale comunității de afaceri, ale societății civile și ale partenerilor externi pentru îmbunătățirea calității educației în școlile din Republica Moldova”, a spus Grosu.

 

Primul obiectiv al parteneriatului „Moldova pentru Educație” este modernizarea și dotarea a 35 de instituții din Rețeaua Școlilor Model. Costul total al proiectului se ridică la peste 70 milioane de euro. O parte din aceste cheltuieli vor fi acoperite de către partenerii de dezvoltare ai țării, dar și din bugetul de stat. 

Moldindconbank – mereu alături!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău