15 localități din țară, printre care și Bălți își aleg astăzi primarii. Circa 130 de mii de cetățeni sunt așteptați la urnele de vot

Alegătorii din 15 localități din țară, printre care și municipiul Bălți, își vor alege astăzi primarul. Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 07:00 până la 21:00. La alegeri sunt așteptați 130 554 cetățeni cu drept de vot.

Foto: UNIMEDIA

Cele 15 circumscripții electorale sunt în umărtoarele localități: Bălți; Opaci și Ucrainca din Bălți; Hârtop din raionul Cimișlia; Ciupcini și Hlinaia din raionul Edineț; Călinești, Ișcălău, Pârlița din raionul Fălești; Camenca din raionul Glodeni, Bălceana din Raionul Hîncești; Cneazevca din raionul Leova; Palanca și Ștefănești din Ștefan Vodă; Negurenii Vechi din Raionul Ungheni.

În total, pentru cele 15 localități, au fost tipărite 130 917 buletine de vot. Astfel, pentru alegerea primarului municipiului Bălți, au fost tipărite 102 105 buletine de vot, din care 51 988 în limba română și 50 117 în limba rusă. 

Pentru primăria municipiului Bălți vor lupta 11 candidați. Vezi lista mai jos.


Agenția Servicii Publice va asigura cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot cu acte de identitate necesare pentru participarea la alegerile locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară, conform legislației în vigoare.


Pub