Chicu: Bugetul „solidarității” Maiei Sandu și al „verișoarelor de sacrificiu” - Salariul conducerii de vârf va crește cu 7,7%, al pedagogilor cu 5,6%

După ce cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de vineri, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2022, fostul prim-ministru, Ion Chicu, susține că „salariul deputaților va fi majorar cu 7,7%Cel al pedagogilor - doar cu 5,6%”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui acest buget a fost adoptat pe „furiș”, iar „majoritatea angajaților din sectorul bugetar vor primi în termeni reali salarii mai mici în 2022 decât în 2021”.

Foto: UNIMEDIA

Guvernul Maiei Sandu a aprobat proiectul Bugetului de Stat pentru anul 2022. După cum această guvernare ipocrită ne-a obișnuit deja, proiectul a fost aprobat fără ca cineva să-l vadă măcar cu o zi înainte. Are Maia Sandu ce ascunde... Anul 2022 va fi primul an din perioada recentă, când salariul real în sectorul bugetar va scade. Pentru că majorarea nominală a salariilor va constitui mai puțin de 6% pentru marea majoritate a angajaților din sistemul bugetar, iar inflația este planificată de BNM la circa 13-15%. Cea mai „darnică” Maia Sandu este cu pedagogii și personalul șțiințifico-didactic. Le va mări salariile cu tocmai 5,6%... În schimb, bugetul Președinției va crește cu tocmai 9,3% față de cel aprobat inițial pentru 2021” , a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Fostul prim-ministru, susține că salariul deputaților va crește cu 7,7%, dar al pedagogilor cu 5,6%.

„Bugetul „solidarității” Maiei Sandu... Salariul deputaților va fi majorar cu 7,7%. Și nu doar a deputaților, dar și a întregii „conduceri de vârf”... Cel al pedagogilor - doar cu 5,6%. Salariul de bază (fără multiple adaosuri și îndemnizații) al deputaților va crește cu 1394 lei pe lună. Cel al învățătorului - cu 316 lei. „Campionul PAS la tetris” va avea o majorare de salariu de 4,4 ori mai mare ca cea a unui pedagog. Așa arată „bugetul solidarității” Maiei Sandu și guvernării „verișoarelor” sale de sacrificiu, aprobat ieri de guvern”, a menționat Chicu.

Potrivit lui „Maia Sandu împarte miliarde de lei instituțiilor sale preferate - Președinției, Curții Constituționale, Cancelariei de Stat, Ministerului de Interne”.

„În continuare despre bugetul adoptat ieri pe furiș... În timp ce majoritatea angajaților din sectorul bugetar vor primi în termeni reali salarii mai mici în 2022 decât în 2021, Maia Sandu împarte miliarde de lei instituțiilor sale preferate - Președinției, Curții Constituționale, Cancelariei de Stat, Ministerului de Interne. Dacă pentru Ministerul Finanțelor în 2022 se va aloca un buget cu 2,2% mai mic ca în 2021, atunci pentru Curtea Constituțională, care-i îndeplinește Maiei Sandu orice moft - bugetul crește cu 13,2%. MAI, care urmează să apere guvernarea incompetentă de poporul flâmând și înghețat, va primi în 2022 un buget cu 21,4% mai mare (+663 mln.lei) ca în 2021. Campion la tocat banii publici va fi Cancelaria de Stat, care a rupt din bugetul statului o creștere de tocmai 56,1%, cu 248 mln.lei mai mult ca în 2021. Iar ca toate aceste pofte ale Maiei Sandu să poată fi satisfăcute, statul va împrumuta circa 15 mlrd.lei, că acesta este deficitul bugetar aprobat pentru 2022...”, a mai scris Chicu.

Amintim că, Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de vineri, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2022. Principalele măsuri de politici se referă la domeniul salarizării, ocrotirii sănătății, protecției și asigurării sociale, dezvoltării regionale și locale, precum și a mediului de afaceri.

Potrivit proiectului, veniturile la bugetul de stat vor constitui, în anul viitor, 50,1 miliarde lei și vor fi în creștere cu 9,2% față de anul curent. Majorarea veniturilor se datorează, în principal, încasărilor din impozite și taxe, ca urmare a îmbunătățirii indicatorilor macroeconomici și unor măsuri de politică fiscală.


Pub