(video) De ce vila de la Condrița nu a fost încă oferită pentru „proiecte culturale”? Sandu: Sunt necesare investiții, pe care nu le-am considerat potrivite acum

Șefa statului, Maia Sandu spune că vila prezidențială de la Condrița necesită mai multe investiții pentru ca edificiul să fie folosit pentru proiecte culturale. Anunțul a fost făcut vineri în cadrul unei conferințe de presă.

Foto:

„Sunt câteva idei pentru ca acest edificiu să fie folosit pentru proiecte culturale. Punerea în aplicare a acestor idei ar presupune niște investiții acolo, de exemplu sistemul de canalizare trebuie schimbat înainte să aducem niște oameni de cultură acolo care să poată folosi această clădire și în general spațiu de acolo și chiar nu am considerat potrivit acum să facem această investiție în cazul în care ne confruntăm cu creșterea prețurilor, în cazul în care este nevoie de miliarde de lei ca să compensăm cheltuielile cetățenilor pentru creșterea tarifelor, chiar considerăm că este o prioritate ca să cerem de la buget să reparăm aceste sisteme. O să vedem în primăvară, deci iarna nu poate fi folosit din cauza sistemului de încălzire. O să vedem în primăvară când se încălzește afară și când nu mai sunt necesare cheltuieli pentru întreținere, dacă totuși putem face ceva fără aceste investiții majore în rețele.

Sunt niște cheltuieli de întreținere la moment. Este o proprietatea statului și ca orice proprietate a statului e nevoie să întreținem această proprietate să nu degradeze eu așa cum am promis stau la mine acasă, nu merg acolo ca să cheltuie statul, să încălzească niște spații sau să consum niște apă sau alte lucruri care se întâmplau atunci când locuită acea vilă, dar e responsabilitatea noastră să întreținem aceste bunuri și o să le întreținem, cu bun simț, cheltuind doar cât e nevoie, dar având grijă de proprietatea statului”, a declarat Maia Sandu.



Pub