Ce preferă să citească tinerii. Am mers la o bibliotecă din sat și am aflat care sunt cele mai populare cărți

cărți (4)

Poate, fiind în calitate de părinte sau pedagog, te-ai întrebat ce preferă să lectureze un adolescent (o adolescentă) în secolul al XXI-lea sau poate ești un adolescent (o adolescentă) și ești curios (curioasă) ce preferă să lectureze semenii tăi. Am mers la biblioteca din satul Cărpineni și am aflat care sunt cele mai solicitate cărți de către tineri și tinere și ți le prezint mai jos.

#1. „Fata cu vise alb negru” de Andreea Russo

Mia este o pianistă care s-a pierdut fără de veste în urmă cu 24 de ani fiind în drum spre casă. Cazul ajunge în mâinile unei tinere detective aflată abia la început de cale, care, în procesul de cercetare, ajunge să fie captiva unui vis în alb-negru.

#2. „Înveșmântează-mă toamnă” de Elena Zaițev

Este o carte adresată tuturor celor care doresc să se lase pătrunși de valoarea, profunzimea și frumusețea unui vers, ale unei poezii. Lasă-te pătruns de niște idei filosofice contemplate în natură.

#3. „Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac

Personajul principal Aleksy duce o luptă interioară crâncenă de autocunoaștere și schimbare. De asemenea, el ne relatează cum a fost ultima vară din viața sa alături de mama, angelica ființă care, după moartea surioarei, îl trata cu inferioritate.

#4. „Fluturi” de Irina Binder

O carte în care te regăsești, cu ajutorul căreia îți descoperi gândurile, confruntările cotidiene și, de asemenea, etalonul verticalității și a dreptății spunându-le lucrurilor pe nume.

#5. „Te voi revedea” de Marc Levy

Arthur și Lauren – doi tineri care recent erau gata să facă totul în numele dragostei lor, dar astăzi… Ce se întâmplă dacă soarta le mai oferă o șansă de a se întâlni?

#6. „În umbra pașilor tăi” de Vitali Cipileaga

Theodor suferă din motiv că recent a pierdut-o pe Paula într-un accident rutier. A pierdut firul logic al vieții. Este o durere care zilnic sălășluiește în sufletul său.

#7. „Amintiri din viitor” de Andreea Russo

Cum este să-ți cunoști viitorul? Cum ar fi să nu trăiești cu ziua de azi, ci cu ziua de mâine? Deși este imposibil, în cartea respectivă acest lucru este realizabil.

#8. „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides

Alicia nu vorbește nimic deja de șase ani. Psihoterapeutul va lupta până la capăt pentru a afla ce se află în spatele unei astfel de tăceri profunde a acestei paciente.

#9. „Uneori, sub clar de lună” de Heather Davis

Shelby, îndrăgostită de Austin, stă îngrijorată de soarta acestuia așa precum nu a primit nicio veste de la el și nici nu locuiesc aproape. Totuși, iubitul acesteia reușește să pătrundă în școala pentru fete în care ea își urma studiile pentru ca să-i explice motivul de ce a lipsit atâta timp.

Autoare: Colța Teoctista

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente