Un liceu din Drochia se află printre cele mai bune 250 de instituții din lume care promovează educația despre climat

2
Foto: Million Trees Moldova/Facebook

Pe 4 noiembrie, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Drochia a primit primit titlul de „Școală de excelență pentru Proiectul de Acțiune Climatică” și a fost aleasă printre cele mai bune 250 de instituții din lume care își propun să influențeze comportamentul elevilor și viziunile societății cu privire la schimbările climatice prin educație.

Doar 250 de școli la nivel global au fost premiate pentru lucrul lor intens în educația despre climat. Acest premiu a fost acordat de Cartoon Netwrok Champions și Climate Action Project.

Școala s-a alăturat Proiectului de Acțiune Climatică Climate Action Project în cadrul căruia profesoarele Ciubotaru Ala și Munteanu Aliona au realizat un program cu diverse activități de învățare pentru a cerceta subiectul schimbărilor climatice, pentru a găsi soluții și pentru a veni cu un plan de acțiune.

„Este de admirat faptul că pe lângă o serie de activități cotidiene profesoarele implicate au reușit să motiveze elevii și să-i implice în studierea crizei climatice prin modalități unice și să împărtășească soluțiile online. Suntem mândri de distincția acordată instituției noastre”, spune Vrabie Sergiu, Director IPLT „Mihai Eminescu”, or Drochia.

„Am fost implicați într-o serie de activități cu profesori și elevi din 146 de țări, împreună, prin conectare online am colaborat, făcând un eficient schimb de experiență, descoperind și învățând lucruri noi și comunicând în limba engleză. Principalele beneficii ale proiectului de Acțiune Climatică nu rezidă doar în faptul că elevii învață prin aplicare practică, jucându-se, ei își dezvoltă creativitatea și gândirea critică, dar interacționând cu experții globali, ajung să descopere și să exploreze diferitele tipuri de schimbări climatice din lume și să implementeze împreună soluții”, a menționat Ciubotaru Ala, profesoară de limba engleză la IPLT „Mihai Eminescu”.

În același timp, Munteanu Aliona, profesoară de limba engleză la aceeași instituție de învățământ spune că a lucrat cu elevii dânsei la acest proiect timp de șase săptămâni: „Schimbarea a fost vizibilă, cu produsele de proiect ce au fost distribuite de elevi în familie și pe rețelele de socializare trezind curiozitatea în familie și comunitate. Inima schimbării, ca în orice parte a vieții, au fost elevii, tinerii, dar mă bucur că am fost un catalizator gata să ajute, încurajeze și ghideze elevi atât de curajoși”.

„Pentru mine, acest proiect a fost prima oportunitate de a combina pasiunea mea pentru geografie cu cunoașterea limbii engleze, ceea ce mă făcut să realizez masivitatea comunității cu aceleași ideii și interese ca și mine”, relatează Pascaru Ion, elev în clasa a IX-a A.

Climate Action Project este un proiect educațional gratuit, la nivel mondial, care a fost lansat de Take Action Global, o organizație nonprofit educațională cu sediul în SUA, care implică 2 700 000 de profesori și studenți din 146 de țări. Proiectul își propune să ajute studenții să învețe despre criza climatică în moduri autentice și să difuzeze soluții online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente