Mandat de arest pentru o lună pe Cavcaliuc în dosarul Direcției 5: Magistrații au admis cererea procurorilor
La demersul procurorului PCCOCS, Judecătoria Chișinău Sediul Ciocana a dispus plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc, în absența acestuia, ulterior citării, pentru un termen de 30 de zile. Acesta este învinuit de procurori de fabricarea dosarelor Petic și Verbițchi.
Foto: UNIMEDIA

Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv.

Așa cum ambele dosare de investigare a acestor cauze penale prezintă un interes social sporit, PCCOCS va continua să informeze publicul despre avansarea investigațiilor, în măsura în care desfășurarea acestora și drepturile figuranților nu ar fi afectate.

Avocatul fostului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a solicitat, la data de 11 noiembrie, amânarea ședinței de judecată ce-l vizează pe clientul său și acțiunile acestuia în cadrul Direcției 5.

Serviciul de Informații și Securitate a făcut publice mai multe imagini din dosarul a 6 foști și actuali ofițeri MAI, reținuți, în cadrul urmăririi penale pe un caz ce ține de fabricarea unui dosar penal cu privire la un pretins viol. Din secvențele video se aude cum „victima” este instruită să toarne o soluție în băutura celui căruia urma să i se fabrice dosarul.

În una dintre secvențele publicate de SIS, femeia primește asigurări că cel căruia urma să i se fabrice dosarul nu îi va putea face nimic și că ea va fi asigurată cu tot ce dorește, inclusiv cu apartament în Chișinău.

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale a făcut publice detalii din dosarul celor 6 reținuți într-un episod al „activității ilegale a unor foști angajați ai Direcției 5, în interesul organizației criminale Plahotniuc”. Procurorii urmează să le înainteze învinuirea și să prezinte în instanța de judecată demersurile privind solicitarea aplicării arestului preventiv.


Pub